Kovesi s-a prezentat la audieri. La Cluj, oamenii au ieşit în stradă să o susţină

Kovesi s-a prezentat la audieri. La Cluj, oamenii au ieşit în stradă să o susţină

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat, vineri, la audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde urmează a fi audiată de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă, scrie Agerpres.

Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Clujenii, alături de fosta şefă DNA

Peste 100 persoane au protestat, joi seara, la Cluj-Napoca, după ce fostă şefă DNA a fost citată ca suspect într-un dosar de corupție.

Manifestanţii s-au strâns la Monumentul Memorandumului de pe Bulevardul Eroilor, înarmaţi cu pancarte şi au scandat "Kovesi nu uita! Clujul e de partea ta!", "DNA, te vom apăra!", "PSD ciuma roșie!" sau "Afară, afară, cu PSD din țară!". 

Clujenii au anunţat că vor reveni în în Piaţa Unirii şi vineri seara, începând cu ora 18.00. 

Laura Codruța Kovesi, favorită la Parchetul European

Amintim că, la sfâșitul lunii februarie, Laura Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului European, va fi audiată de Comisia LIBE a Parlamentului European. Procesul de selecție va fi finalizat la finalul lunii martie, conform eurodeputatului PNL, Siegfried Mureșan.

 

Comenteaza