Magistrații protestează din nou luni, la Cluj

Magistrații protestează din nou luni, la Cluj

Magistraţii clujeni continuă seria protestelor împotriva modificărilor aduse în Justiţie odată cu adoptarea OUG 7, ieșind din nou în fața Curții de Apel Cluj luni. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Magistrații vor protesta din nou, luni, atât în București, cât și la nivel național, față de refuzul Guvernului de a abroga integral Ordonanța de Urgență nr.7/2019, adoptată intempestiv, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați.

Anunțul a fost publicat de Cristi Dănileț, pe pagina sa de Facebook: 


”Sistemul de justiție și cetățenii au nevoie de stabilitate și de cooperare loială între decidenți și beneficiari, nu de măsuri controversate, luate în grabă, improvizat, cu periclitarea independenței justiției și a principiilor esențiale statului de drept”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

De asemenea, magistrații acuză faptul că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este „o instituție de natură să creeze incertitudine în sistemul judiciar„, amintind că aproximativ 4.000 de judecători și procurori, dar și plenul CSM au emis opinii și avize negative față de legea de înființarea a acestei structuri, critici venind și din partea organismelor internaționale.

”România este un stat membru al Uniunii Europene, iar crearea unui parchet paralel de investigare a magistraților nu este în acord cu valorile europene de independență și imparțialitate a justiției”, mai precizează sursa citată.

De 1 martie 2019, peste 200 de magistraţi au protestat cu banderola alba la braț în fața Palatului de Justiție. Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Au fost aplaudați de cetățeni. Magistraţii au decis, vineri, suspendarea totală a activităţii, zilnic, timp de o oră, începând cu 4 martie, şi purtatea de banderole albe, în semn de protest faţă de OUG nr. 7.

O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţele, de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge în data de 4 aprilie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români, a anunţat vineri Cristian Danileţ.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza