Nu a fost un scurtcircuit! Care a fost cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, în care au murit 10 persoane

Nu a fost un scurtcircuit! Care a fost cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, în care au murit 10 persoane

A fost finalizat raportul privind incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, din noiembrie 2020, soldat cu 10 morți.

Date din raportul final privind incendiul izbucnit în noiembrie 2020 la spitalul din Piatra Neamț arată ce anume a declanșat focul.

Pare incredibil, dar potrivit raportului, incendiul a pornit de la o candelă adusă de o asistentă medicală la căpătâiul unui muribund în secția ATI fără ventilație.

„Deși exista inițial și suspiciunea unui scurtcirucuit, acesta a apărut ulterior, ca urmare a propagării incendiului în faza de preflashover”, afirmă avocatul Adrian Cuculis, care a făcut publică informația, conform Mediafax.

Zece persoane au fost ucise în incendiul din noiembrie 2020, declanșat în Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Toți erau pacienți cu COVID-19 și aveau între 67 și 86 de ani. De asemenea, un medic din secție care a încercat să salveze pacienții de flăcări - dr. Cătălin Denciu, a fost grav rănit după ce echipamentul său de protecție a luat foc, suferind arsuri grave pe 75 % din suprafața corpului. Alte trei cadre medicale - un medic și două asistente - au primit îngrijiri pentru arsuri, însă starea lor a fost bună și nu au avut nevoie de spitalizare.

Comenteaza