Reacţia lui Kovesi, după desemnarea sa la şefia Parchetului european

Reacţia lui Kovesi, după desemnarea sa la şefia Parchetului european
| Foto: EPA-EFE

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după ce a fost votată în funcţia de procuror şef european, că este o reuşită a tuturor românilor care au susţinut în ultimii ani lupta anticorupţie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Este un past important în procedură. Această procedură nu este finalizată. Va trebui să aşteptăm decizia oficială. Cred că este o recunoaştere a activităţii depuse de întreg sistemul de justiţie. În egală măsură cred că este o reuşită a tuturor românilor care în ultimii ani au susţinut lupta anticorupţie şi au apărat statul de drept, în special atunci când au fost momente mai dificile. Cred că a contat şi faptul că eu am obţinut primul loc în urma interviului tehnic, dar cred că acest vot la fel ca şi cel din Parlamentul European este un vot de încredere, de susţinere a unei societăţi care a sprijinit justiţia şi valorile europene şi fără ajutorul cărora nici eu nu aş fi reuşit”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Digi24.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Kovesi a obţinut 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Surse europene au declarat pentru Mediafax că votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniştrilor care vor lua act de decizia din Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER), unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european.

„Parlamentul European, prin procedura lor internă, ia act de decizia Consiliului UE de azi şi validează şi ei prin procedură internă ce a decis Consiliului UE. Deci nu este capăt de linie, nu e finală decizia de azi”, au explicat pentru Mediafax surse europene.

Decizia din COREPER s-a luat prin majoritate simplă, pe buletine de vot, votul fiind secret.

VEZI ŞI: VOTAT Kovesi, procuror-şef european

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza