Șoferul care a omorât doi oameni într-un accident în Gherla, condamnat la închisoare și daune morale

Șoferul care a omorât doi oameni într-un accident în Gherla, condamnat la închisoare și daune morale
| Foto: isu cluj

Tânărul care a provocat un accident mortal în Gherla, în urmă cu cini luni, și-a primit sentința. Acesta s-a urcat la volan beat și drogat.

Șoferul băut și drogat a omorât doi oameni, în data 21 octombrie 2023, la Gherla. Accidentul mortal s-a produs din cauza unei depășiri riscante, efectuate de către un tânăr de 24 de ani.

Un tânăr de 24 de ani din Gherla, a efectuat, în seara de 21 octombrie 2023, o depășire extrem de periculoasă. La revenirea pe banda sa , a lovit un autoturism care circula în același sens și pe care l-a proiectat în afara părții carosabile, într-un cap de pod.

În urma evenimentului, în cazul bărbatului de 67 de ani și a pasagerei aflate în autoturismul acestuia, de 63 de ani, medicii au aplicat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a pronunțat decesul acestora.

Judecătoria Dej a apreciat că acordarea pentru fiicele victimelor a sumei de 150.000 de euro este de natură să compenseze în mod rezonabil suferinţa încercată de acestea. La fel a stabilit daune morale de 50.000 de euro pentru mama victimei și 20.000 euro pentru sora acesteia. Sumele urmează să fie decontate de firma de asigurare.

De asemenea, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și interzicerea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani și pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Șoferul care a omorât doi oameni într-un accident în Gherla, condamnat la închisoare și daune moraleSoluția pe scurt, nr. 3917/219/2023. Sursă: Portal.just.ro

Instanța a precizat că infracțiunile sunt concurente și a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv de 3 ani și 6 luni de închisoare la care adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 8 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 4 ani și 2 luni închisoare în regim privativ de libertate.

Soluția nu este definitivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii penale.

Comenteaza