Tragedia de la 2 Mai. Amânare în dosarul lui Vlad Pascu / Judecătoarea a formulat o cerere de abţinere

Tragedia de la 2 Mai. Amânare în dosarul lui Vlad Pascu / Judecătoarea a formulat o cerere de abţinere
| Foto: national.ro

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, era programat, joi, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia.

Avocaţii familiilor victimelor accidentului au reuşit să obţină o amânare, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va discuta în 24 aprilie sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea judecătoarei din dosar. La rândul său, judecătoarea Ioana Ancuţa Popovociu a făcut o cerere de abţinere. Un nou termen a fost stabilit pentru 9 mai, conform News.ro.

Avocatul Adrian Cuculis a afirmat că dosarul a fost amânat, iar judecătoarea a formulat o cerere de abţinere.

“Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen. Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero. Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond. Noi aveam pregătite inclusiv astăzi încă două cereri, una de suspendare a procesului, alta de amânare. S-a admis de prima dată cererea de amânare, nu au mai fost utile celelalte două cereri. Un lucru este cert, erau vreo 120 de întrebări de adresat părţilor civile. Probabil că la ultimul termen de judecată, oricare va fi el, procesul o să înceapă la 10 şi se va termina la 22”, a afirmat Adrian Cuculis.

El a fost întrebat cine judecă cererea de abţinere.

“Colegii dânsei, următorul complet care urmează după completul doamnei judecător Popoviciu”, a răspuns Adrian Cuculis.

La rândul său, apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia, că procesul a fost amânat pentru 9 mai.

De asemenea, tatăl tânărului mort în accidentul de la 2 Mai este sigur că procesul nu se va încheia la termenul de joi.

“Nu am venit cu niciun gând, nu mai am nicio speranţă, nu mai am nimic, cu gândul ca să nu o mai găsesc pe doamna judecător. (...) Sigur nu se va încheia astăzi. Se va amâna 100%. E decizia cea mai bună în acest dosar să scăpăm de această judecătoare care nu şi-a făcut treaba până acum. Totul a fost o bătaie de joc împotriva familiei, împotriva mea. (...) Eu nu mai sunt nimic în momentul de faţă. I-am promis lui Sebi că o să duc totul până la capăt. Sunt de acord să fie reluat acest proces, oricum nu s-a întâmplat nimic. E al patrulea termen şi nu s-a întâmplat nimic”, a afirmat bărbatul, conform sursei citate.

Tatăl tinerei decedate în accidentul de la 2 Mai a declarat jurnaliştilor că nu mai are nicio aşteptare de la acest proces.

“Nu ne mai aşteaptă nimic decât să ne primim sentinţa. Oricum să le fie ruşine. Ce face doamna judecător aici...pentru toată justiţia dă o palmă. (...) Ea nu şi-a permis ieri, pentru că este foarte importantă, nici măcar să meargă la CSM”, a afirmat bărbatul înainte de a intra în sediul Judecătoriei Mangalia.

 

Comenteaza