GALERIE FOTO Femeile de afaceri au licitat pentru Grădina Botanică

GALERIE FOTO Femeile de afaceri au licitat pentru Grădina Botanică
Aproape 100 de femei de afaceri s-au strâns în Grădina Botanică într-un prim eveniment care vizează salvarea acesteia de la degradare.

În paralel cu cele două licitaţii de obiecte de artă şi de plante rare, s-au desfăşurat o demonstraţie de capoeira, un recital de jazz, precum şi un show cu flăcări şi artificii. 

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a strâns 13.000 de lei din prima licitaţie organizată în incinta Grădinii Botanice şi din acţiunea "Cartonaşul verde", însă conducerea acesteia speră că fondurile care se vor aduna în final vor fi mult mai consistente, cu ajutorul autorităţilor şi instituţiilor responsabile. La licitaţie s-au achiziţionat 30 din cele 46 de tablouri expuse, precum şi toate cele 15 plante rare, dar se vor putea face şi donaţii.

Printre participanţi au putut fi remarcate reprezentante ale mediului de afaceri, politic sau academic precum Olga Stanciu, Ramona Cuc, Mihaela Rus, Pierina Vintilă, Ioana Şerban, Steluţa Racolţa, Aurelia Cristea, Elena Basso Stănescu, Ligia Subţirică, iar din publicul masculin, oamenii de afaceri Vasile Leordean şi Mircia Todea, universitarul Nicolae Bocşan sau designerul Lucian Broscăţean. Aceştia au vizionat o demonstraţie de capoeira Angola şi un dans cu flăcări, ambele în părculeţul de lângă seră, şi au audiat un cafe-concert al artistei Alexandra Felseghi. Majoritatea ţinutelor au fost lejere, de tip rochie de vară sau pantalon şi bluză (decoltată), doar câteva dintre participante "forţând" rochia de seară sau materialele transparente.

Căldura şi-a spus cuvântul: cocktailurile şi fructele au fost la mare căutare, iar bucatele au dispărut rapid de pe mese. AFA a premiat cele mai bune dintre cele 266 de fotografii înscrise în concursul "Surprinde Grădina Botanică!", primele poziţii fiind ocupate de Lorena Alexa (copii) şi George Raţ (adulţi). Din juriu au făcut parte Eugen Moritz (Universitatea de Artă şi Design), Mircea Albu (Universitatea Babeş-Bolyai), Mihai Puşcaş (Grădina Botanică), Pierina Vintilă, Cristina Pop (AFA), Ruxandra Hurezeanu, Eugen Olariu (jurnalişti). Înfiinţată în 2004, AFA întreprinde activităţi în folosul comunităţii, ultima fiind donarea către Spitalul de Copii a unor echipamente în valoare de 50.000 de lei.

(D.E.)

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza