Planetă asemănătoare cu Pământul, descoperită de astronomi

Planetă asemănătoare cu Pământul, descoperită de astronomi
Planeta, denumită Proxima b, orbitează în jurul stelei Proxima Centauri, care este cea mai apropiată stea de Soare.

Conform rezultatelor obţinute în urma observării astrului, se pare că acesta are o temperatură care care permite prezența apei lichide, o condiție necesară vieții, iar suprafaţa este solidă, stâncoasă.

Planeta orbitează în jurul stelei Proxima Centauri care face parte din sistemul Alpha Centauri, cel mai apropiat sistem stelar de Sistemul nostru Solar. 

Luând în calcul vechimea constelaţiei din care face parte, cercetătorii au aproximat vârsta planetei la 5 miliarde de ani, spun cei de la iflsience.com.

Proxima Centauri este o stea pitică roșie aflată la o distanță de aproximativ 4,2 ani lumină de Terra, în constelația Centaurului, iar Proxima b, se află la o distanță de aproximativ 4,35 ani-lumină de sistemul nostru solar. Cercetătorii spun că planeta descoperită este totuși mult prea departe pentru a se putea ajunge la ea utilizând tehnologia spațială actuală. Un an-lumină reprezintă distanța parcursă de lumină într-un an, iar viteza luminii este de aproximativ 300.000 de kilometri pe secundă.

Alte descoperiri de noi planete au mai fost raportate şi în trecut, dar cele mai multe dintre aceste lumi erau fie prea fierbinți fie prea reci pentru a găzdui apă sub formă lichidă.

 

 

Comenteaza