Ce vârstă crezi că ai? Starea sănătăţii, evaluată online după "vârsta de fitness"

Ce vârstă crezi că ai? Starea sănătăţii, evaluată online după
Specialiştii spun că, o metodă bună de a determina starea de sănătate a unei persoane, este evaluarea condiţiei fizice a acesteia.

Medicii spun că vârsta biologică, de multe ori, nu este aceeaşi cu vârsta cronologică a corpului nostru. Decalajele pot să apară, ori ca urmare a unor afecţiuni, ori ca rezultat al condiţiei fizice, mai mult sau mai puţin corespunzătoare vârstei din buletin. Există persoane în vârstă care se menţin într-o formă de invidiat şi, pe de altă parte, tineri a căror condiţie fizică lasă de dorit, ceea ce, la un moment dat, le poate crea probleme de sănătate.

Cercetatorii de la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă si Tehnologie au un realizat un soft care permite evaluarea stării de sănătate on-line a unei persoane după "vârsta de fitness." Aprecierea se face prin luarea în calcul a mai multor variabile care oferă date importante pentru o analiză cât mai exactă a capacităţilor fiecărui individ. Specialiştii consideră că, pe baza acestor date, se poate oferi o predicţie legat de problemele de sănătate care ar putea să apară mai târziu în viață. 

Testarea durează doar câteva minute. Încercaţi să oferiţi răspunsuri cât mai exacte pentru a obţine o evaluare corectă.

Comenteaza