Stephen Hawking, aproape de împlinirea visului. Plănuieşte o călătorie în spațiu

Stephen Hawking, aproape de împlinirea visului. Plănuieşte o călătorie în spațiu
Celebrul fizician Stephen Hawking a fost invitat să facă o călătorie în spaţiu la bordul aeronavei spațiale a miliardarului britanic Richard Branson. Data expediţiei nu a fost anunţată încă.

Faimosul om de știință a declarat că nu și-a imaginat vreodată că va putea ajunge în spațiu.

"Richard Branson mi-a oferit un loc pe Virgin Galactic și am spus 'da' imediat", a spus Stephen Hawking.

Sir Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic, speră ca în curând să poată transporta oameni în spațiu în misiuni comerciale, scrie siencealert.com.

"Profesorul Stephen Hawking este unul dintre oamenii pe care îi admir cel mai mult, este un geniu incontestabil care și-a îndreptat mereu atenţia spre ce fenomenele din univers şi, în acelaşi timp este şi un om bun și încântător. Este singura persoană căreia i-am oferit un bilet gratuit cu Virgin Galactic, iar el a acceptat, astfel, dacă starea lui de sănătate permite acest lucru, va fi unul dintre astronauţii noştri."

La 75 de ani, Hawking nu ar fi cel mai bătrân astronaut care a zburat în spaţiu, această performanţă îi aparţine încă lui John Glenn, care a ieşit în spațiu la vârsta de 77 de ani, însă ar fi prima persoană cu scleroză laterală amiotrofică ( ALS) (afecţiune cunoscută şi sub numele de boala lui Lou Gehrig) care călătătoreşte în spațiu. 

Comenteaza