Cu ce îi atrage Clujul pe turişti

Cu ce îi atrage Clujul pe turişti
Şapte motive ca să vizitezi Clujul. Este titlul unui articol publicat recent de Business Review, prima publicaţie de afaceri în limba engleză apărută în România.

Grădina Botanică 

Unii sunt de părere că Grădina Botanică "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca este cea mai fermecătoare din ţară. Aici sunt cultivate circa 10.000 de specii de plante, iar grădina are şi o seră unde poţi admira lotusul din jungla Amazonului. Grădina japoneză este principala atracţie, în special primăvara, când înfloresc pomii. Nici grădina romană, care include ruine ale vechiului oraş, nu e de ratat. 

Festivalurile Clujului

Clujul este un oraş cu multe festivaluri. În prezent este gaza a două mari festivaluri de muzică, Untold şi Electric Castle, cât şi unul de film, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Dacă primele au două au transformat Clujul în capitala României în ceea ce priveşte muzica, cu cei mai buni DJ-i ai lumii înghesuindu-se să distreze publicul, TIFF este de ani buni rampa de lansare a regizorilor români. 

Mâncare gustoasă 

Pe lângă clasicele preparate precum Varza a la Cluj, oraşul oferă posibilităţi infinite. Domeniul HoReCa a înflorit în ultimii ani, iar centrul vechi al oraşului este casa multor bistrouri, cafenele şi restaurante. 

Ski 

Şi iarna este un anotimp perfect pentru turişti. La 12 km de oraş există o pârtie de ski, în lungime de 800 metri. Există porţiuni pentru experimantaţii în sporturile sezonului rece, cât şi pentru începători. 

Oraş pentru toate buzunarele 

Deşi oraşul se află în plină dezvoltare, costurile zilnice sunt ceva mai mici ca în Bucureşti. Mai ales dacă te îndrepţi spre strada Piezişă, situată lângă campusul universitar. 

Oraş mai puţin turistic 

Clujul e ceva mai puţin turistic faţă de capitală, Bucureşti. Asta ar putea să fie în avantajul tău, localnicii fiind mult mai dispuşi să interacţioneze cu turiştii. De asemenea, nu prea sunt cozi la cele mai importante obiective turistice. 

Salina Turda 

Este "musai" de vizitat dacă ajungi la Cluj. Această mină de sare subterană este una dintre cele mai importante atracţii turistice din România, mai ales că vine la pachet cu un parc de distracţii aflat la 120 de metri sub pământ. 

 

 

Comenteaza