Adio boală! Alimentele miraculoase care sunt antibiotice naturale

Adio boală! Alimentele miraculoase care sunt antibiotice naturale
| Foto: unsplash.com

Natura ne oferă o multitudine de daruri divine, trebuie doar să știm cum să le utilizăm. Există numeroase plante cu efect antibiotic, pe care le poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți sănătatea fără să recurgi la medicamente. 

Mierea

Antibioticele sunt de obicei folosite de apicultori pentru a trata infecții și pentru a stimula creșterea. Mierea este un antibiotic natural foarte cunoscut datorită unei proteine pe care o produc albinele, ce poartă numele defensin-1. Aceasta este atât de puternică încât este studiată pentru a vedea dacă poate fi folosită în cazul tratării infecțiilor de piele și pentru a contracara efectele Staphylococcus aureus. 

Usturoiul

Usturoiul este cunoscut pentru capacitățile sale de a lupta împotriva bacteriilor. Legendele spun că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acest alimente era considerat drept „penicilina rusească”. Doctorii îl foloseau pentru a trata diferite boli, atunci când rămâneau fără doze de antibiotice. 

Cercetările confirmă faptul că usturoiul poate gestiona nivelul bacteriei Heliobacter pylori din tractul digestiv. Un nivel prea mare din această bacterie poate produce ulcer gastric. În plus, studii recente arată că persoanele care consumă legume Allium precum ceapa, praz, dar mai ales usturoi, prezintă o șansă mai mică de a dezvolta cancer la stomac.

Varza

Varza roșie este cunoscută pentru proprietățile sale anti-inflamatorii și anti-canceroase. De câțiva ani aceasta a început să fie recomandată și datorită beneficiilor sale antibacteriene. Cercetările recente arată faptul că varza poate combate tulpinile de bacterii rezistente la medicamente precum Staphylococcus aureus, o bacterie rezistentă la meticilină sau E. coli.

Pacienților cu ulcer le este recoamndat sucul de varză, deoarece acesta este bogat în acid lactic și asigură nivelul de bacterii sănătoase din organism, luptând totodată împotriva bacteriilor care cauzează ulcerul. De asemenea, din timpuri străvechi foile de varză erau folosite de către femeile care alaptează pentru a trata mastita, o inflamație de la nivelul sânilor. 

Ceapa

Da, există antibiotice naturale și printre produsele pe care le folosim zilnic la gătit! Gătită sau crudă, ceapa este considerată verișoara usturoiului. Aceasta are compuși sulfurici ce luptă împotriva infecțiilor și chiar împotriva unor bacterii persistente. Cercetătorii au examinat eficiența cepei în fața bacteriilor orale și au descoperit că ceapa poate fi folosită în cazul bacteriei asociată cu boala periodontală. Așadar, adaugă câteva felii de ceapă în sandvișul pe care ți-l prepari și mestecă încet. Îți vei face atât ție un bine, cât și stomatologului tău. 

Untul 

După lecturarea mai multor studii care au apărut în spațiul public, majoritatea am oscilat între a alege untul sau margarina în alimentația nostră. Ei bine, vom rezolva noi această dilemă! Untul este produs din lapte de vacă, care este la fel un antibiotic natural. Prin urmare, este util pentru organizmul tău să folosești unt. Astfel, îi poți asigura corpului tău protecția naturală împotriva virusurilor și a bacteriilor în sezonul rece. 

Atenție, alimentele și suplimentele naturale nu înlocuiesc consultul de specialitate. Dacă nu vă simțiți bine, mergeți la medic.

 

Comenteaza