Aerul condiționat ar putea fi înlocuit de vopseaua albă

Aerul condiționat ar putea fi înlocuit de vopseaua albă
| Foto: HayDmitriy - Depositphotos.com

Oamenii de știință au creat cea mai albă vopsea din lume. Ar putea elimina nevoia de aer condiționat. Ideea a fost de a face o vopsea care să reflecte lumina soarelui departe de o clădire. Vopseaua reflectă 98,1% din radiația solară în timp ce emite căldură în infraroșu.

Cea mai albă vopsea din lume a fost creată într-un laborator de la Universitatea Purdue, o vopsea atât de albă încât ar putea reduce sau chiar elimina nevoia de aer condiționat, spun oamenii de știință.

Vopseaua a ajuns acum în cartea Recordurilor Guinness, fiind cea mai albă făcută vreodată.

Deci, de ce au creat oamenii de știință o astfel de vopsea? Se dovedește că doborârea unui record mondial nu a fost scopul cercetătorilor: reducerea încălzirii globale a fost.

Ideea a fost de a face o vopsea care să reflecte lumina soarelui departe de o clădire, au spus cercetătorii. 

Albul elimină nevoia de aer condiționat

Culoarea albă poate fi extrem de utilă și pentru alte lucruri, cum ar fi eliminarea nevoii de aer condiționat.

În aprilie 2021, ACS Applied Materials and Interfaces a anunțat că inginerii de la Universitatea Purdue au creat cea mai albă vopsea din lume. Acest lucru este atât de alb încât reflectă 98,1% din lumina soarelui.

Acum imaginati-vă … Dacă ați vopsi un acoperiș cu această vopsea, ar funcționa de fapt ca aerul condiționat. Este destul de grozav dacă iei în considerare că aerul condiționat este responsabil pentru aproximativ 12% din consumul total de energie din casă, așa că dacă ai vopsi un întreg oraș cu vopsea super-albă, ar reduce o mulțime de emisii.

Totuși, nimeni nu vorbește cu adevărat, ce ar putea face vopseaua super-albă asupra ochilor umani dacă ai acoperi un întreg oraș cu ea.

Zăpada reflectă doar 80% din lumina soarelui. Știm cu toții ce se întâmplă cu ochii tăi dacă te uiți la zăpadă fără ochelari de soare. Deși probabil ar fi doar acoperișuri acoperite cu această vopsea, este cam greu să nu te întrebi câți nefericiți ar putea fi orbiți dacă se uita accidental în jos dintr-un elicopter sau ceva de genul.

 

Comenteaza