Alimente sănătoase de toamnă. De ce sunt bune pentru sănătate

Alimente sănătoase de toamnă. De ce sunt bune pentru sănătate

Nu numai că sunt delicioase, ci sunt și sănătoase.

Merele, pline de antioxidanți, sunt benefice în a lupta împotriva procesului de îmbătrânire, dar și pentru a ne reface după răceli sau alte afecțiuni mai mult sau mai puțin grave.

Sfecla roșie este o legumă foarte hrănitoare și funcționează ca tratament pentru bolile cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea arterială. Sucul de sfeclă roșie este bun și pentru sănătatea ficatului sau pentru cea a creierului, crescând fluxul sanguin la nivelul acestuia.

Varza conține glutamină, substanță importantă pentru funcționarea celulelor sistemului imun care ajută corpul în procesul de reparare al rănilor sau în combaterea efectelor dăunătoare ale agenților infecțioși. De asemenea, varza conține vitaminele A și C, precum și o substanță care luptă împotriva cancerului.

Perele sunt bogate în fibre și contribuie la scăderea colesterolului rău din organism.

Dovleacul este o sursă excelentă de alfa- și beta-caroten, ce sunt convertite apoi în retinol, îmbunătățind vederea. Este și o sursă bună de acid alfa linolenic, un acid gras omega 3 benefic persoanelor cu boli ale inimii și vaselor de sânge.

Asemănător dovlecilor, cartofii dulci aduc în alimentație pe lângă vitamina A, și vitamina C și fibre.

Nu în ultimul rând, strugurii și mustul completează lista alimentelor sănătoase care nu trebuie să lipsească toamna din dieta noastră.

Comenteaza