Amintiri din Cluj: Frizeria de pe Dragalina

Amintiri din Cluj: Frizeria de pe Dragalina

Marele nostru complex comercial de la începutul anilor cincizeci ! La punctul unde marii  noștri generali, Dragalina și Grigorescu, își dau binețe, în fiecare dimineață. De aici ne cumpăram noi, locuitorii zonei, cam tot ce însemna necesarul traiului zilnic .

Dacă priviți cu atenție, casa de pe colțul din dreapta aici este mai lungă decât este azi, în realitate! Așa arăta în urmă cu șaizeci de ani. Ceeace lipsește, este cămăruța în care a funcționat frizeria de cartier, din vremuri imemoriale, până în momentul modernizării străzii Dragalina, când, acel colț a fost demolat !

Înainte de război, casa aparținea familiei Zuggeber, gazda fiind frizer, iar doamna administratoarea  afacerii. A venit războiul cu ororile lui, domnul Zuggeber și copiii nemaiîntorcându-se din deportare. Când, cum, în timpul războiului sau după, mare parte din casă a ajuns în proprietatea familiei Jancsika, capul familiei fiind un cunoscut croitor. Doamna Zuggeber a continuat afacerea, angajându-l pe domnul Iștok Ioan, frizer cunoscut înainte de război, cu atelier propriu, undeva în centrul orașului. Mai multe AICI!

Comenteaza