Aspiratorul de toxine: planta care te scapă de celulită în timp ce îți protejează ficatul și splina

Aspiratorul de toxine: planta care te scapă de celulită în timp ce îți protejează ficatul și splina

Pentru majoritatea, este doar o buruiană cu un aspect asemănător cu cel al grâului. Rădăcina sa aduce beneficii de neignorat organismului.

Cunoscută mai degrabă sub denumirea de pir, Agropyron, un gen de iarbă din familia Poaceae, originară din Europa și Asia, nu este doar o buruiană, ci are efecte terapeutice deosebit de puternice. Din plantă se foloseşte rădăcina, care se culege primăvara sau toamna.

Ceaiul de pir are acţiuni benefice asupra organismului, fiind recomandat în eliminarea pietrelor la rinichi sau la tratarea afecţiunilor vezicii burinare. 

În acelaşi timp are efect diuretic, este un aliat de încredere al ficatului, a splinei şi a bilei, pe care le curăţă de toxine, are capacitatea de a purifica sângele şi de a elimina uraţiile şi clorurile din organism. 

Ceaiul preparat din această plantă este indicat şi în tratarea răcelii, a gripei, celulitei, a bolilor de piele, a reunmatismului şi a hipertensiunii arteriale. 

Pentru a-l prepara se adaugă o linguriţă de pir la o cana de 250 de ml de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp ce aproximativ 10 minute. 

Comenteaza