Blue Monday este azi

Blue Monday este azi
Anul acesta 18 ianuarie este "Blue Monday", cunoscută drept cea mai deprimantă zi a anului.

Un psiholog britanic a decretat a treia zi de luni din ianuarie drept cea mai deprimantă zi a anului. Aşa a aparut "Blue Monday", ziua care şi-a primit numele în urma unui calcul matematic, pe baza unei formule speciale ai cărei factori sunt consideraţi starea vremii, datoriile acumulate, salariul.
[ v + (d - s)] x C x t / n x a, unde v - vremea, d - datoriile, s - salariul, C - timpul scurs de la Crăciun, t - timpul scurs de la începutul Anului Nou, n - nivelul motivaţional scăzut şi a - nevoia de acţiona.

Din fericire, chiar dacă această zi de ianuarie aduce laolaltă factori care, în final, pot provoca o stare de tristeţe, acelaşi psiholog, dr. Cliff Arnall, crede că există în calendar şi o culme a fericirii, stabilită tot printr-o formulă care arată aşa: O + (NxS) + Cpm/T + He, unde O reprezintă şansele de a petrece cât mai mult timp în aer liber, N înseamna comunicarea cu natura, S - socializare, Cpm - gânduri optimiste şi amintiri din copilarie, T - temperatura de afară şi He - ce altceva decât bucuria apropierii sfârşitului de săptămână. În 2016, cea mai fericită zi a anului corespunde datei de 17 iunie, a teria zi de vineri a lunii.

Ambele date au la origine campanii publicitare, o companie aeriană îşi invita clienţii să plece într-o vacanţă pentru a trece mai uşor peste zilele care, li se sugera, ar fi deprimante iar, în opoziţie cu "Blue Monday", un producător de îngheţată îşi promova produsele în iunie.

Pentru cei care simt că au nevoie de susţinere pentru a trece cu bine anul acesta peste "lunea neagră", în aceste zile la "Muzeul fericirii" din Londra, s-au organizat o serie de evenimente menite să-i înveselească pe cei cuprinşi de sindromul Blue Monday. Chiar dacă pare că vi se potriveşte superstiţia şi aţi avut o zi deprimantă, bucuraţi-vă, e trecătoare!

Comenteaza