Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență
| Foto: NBC News

Bruce Willis, eroul seriei "Greu de ucis" (Die Hard), suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia acestuia pe rețelele sociale, transmite BBC.

Actorul american Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia sa. Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, aceștia au spus că este o „ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”.

Willis, în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat în primăvara anului trecut cu afazie, o boală care îi provoacă dificultăți de vorbire, dar acest lucru a progresat și i s-a pus recent un diagnostic mai precis, a transmis familia.

Familia a continuat spunând că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani. „Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori”, se arată în comunicat.

„Bruce și-a folosit mereu vocea pentru a-i ajuta pe alții și pentru a ajuta la conștientizarea unor probleme importante, și în public dar și în privat. Știm în inimile noastre că dacă ar putea astăzi să o facă, ar încerca să aducă această boală debilitantă în atenția lumii și ar încerca să creeze o conexiune cu cei care se confruntă cu ea”. Mesajul a fost semnat de soția sa, Emma Heming, cele două fiice și de fosta soție, Demi Moore, și cele trei fiice pe care le are cu ea.

Demența frontotemporală este o formă mai rară a bolii care declanșează probleme de comportament și vorbire. Printre simptome se numără și dificultăți de mișcare, pierderea controlului funcțiilor fiziologice de urinare sau defecare și slăbiciune musculară.

Comenteaza