Burj Khalifa nu va mai fi cel mai înalt turn din lume

Burj Khalifa nu va mai fi cel mai înalt turn din lume
Au început lucările de construcție la cel mai înalt turn din lume, o structură care va depăşi înălţimea clădirii Burj Khalifa care deține recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume.

Potrivit AFP, suveranul din Dubai, șeicul Mohamed ben Rached Al-Makhtoum, a dat undă verde lucrărilor de construcție a turnului Dubai Creek Harbor, din centrul acestui oraș-stat. Până în prezent Burj Khalifa, cu o înălţime de 828 m, este cea mai înaltă structură din lume.

"În 2020, anul Expoziției Universale ce va fi organizată la Dubai, această structură va deveni cel mai înalt turn din lume", conform unui comunicat publicat cu ocazia deschiderii lucrărilor, relatează agerpres.ro.

În luna aprilie gigantul imobiliar Emaar a anunțat construcția acestui turn despre care susținea că va fi mai înalt decât Burj Khalifa, fără a-i preciza însă înălțimea exactă. Costurile construcției au fost estimate la aproximativ 1 miliard de dolari (900 de milioane de euro).

Conceput de arhitectul hispano-elvețian Santiago Calatrava Valls, turnul va fi dotat cu o platformă de observație și între 18 și 20 de etaje rezervate pentru hoteluri și restaurante.

În cursa pentru cea mai înaltă clădire din lume, compania Kingdom Holding a prințului saudit Al-Walid ben Talal a lansat construcția la Jeddah (port saudit la Marea Roșie) a unui turn care va depăși înălțimea de 1.000 de metri, conform AFP.

 

Comenteaza