Carte poştală din Spania. "Cluj, o călătorie în inima Transilvaniei", cu oprire la palatele romilor din Huedin

Carte poştală din Spania. "Cluj, o călătorie în inima Transilvaniei", cu oprire la palatele romilor din Huedin

Un amplu articol turistic despre Cluj a apărut recent într-o publicaţie spaniolă. Cheile Turzii şi palatele romilor din Huedin se numărăr printre obiectivele de vizitat în judeţ.

"În inima Transilvaniei este situat Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din România din punct de vedere demografic. Este o destinaţie low cost şi pentru care nu e nevoie de pregătire amănunţită. Localitatea este polul economic al Regiunii Nord-Vest, numeroase companii de IT&C având birouri aici, dar şi foarte mulţi studenţi din toată lumea au ales să studieze aici.

Înainte să ajungi aici trebuie să ştii că românii sunt popor latin, foarte multe cuvinte fiind asemănătoare cu cele din limba spaniolă. Te va surprinde să afli că ţara are una din cele mai reduse rate de criminalitate din Europa. Românii te vor primi cu braţele deschise, le place să facă conversaţie şi se prea poate să te invite la ei acasă la o super petrecere", aşa începe articolul publicat în lavanguardia.com.

"Ce să vizitezi? Piaţa Unirii şi Biserica Sfântul Mihail, malurile Someşului, Catedrala Mitropolitană, Muzeul Etnografic sau Opera Română sunt câteva dintre recomandările publicaţiei internaţionale. Pentru cei ce vor să viziteze judeţul, Cheile Turzii şi palatele romilor din Huedin se află pe listă. Vrei să te aventurezi ceva mai departe? La trei ore de Cluj se află Castelul lui Dracula".

TEXTUL original AICI.

Comenteaza