Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, legalizate de încă o ţară europeană

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, legalizate de încă o ţară europeană

Votul parlamentarilor pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a fost dat joi, țara devenind astfel a 22-a din Europa care face acest lucru.

Parlamentarii din Liechtenstein, micuţul stat vorbitor de limbă germană, au votat aproape în unanimitate în favoarea proiectului de lege, măsura fiind susţinută de 24 dintre cei 25 de membri, a relatat Liechtensteiner Vaterland.

Daniel Seger, purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al Partidului Conservator al Cetăţenilor Progresişti din Liechtenstein, a descris adoptarea legii ca fiind o "mare uşurare".

"Am simţit presiunea şi aşteptările ca noi să fim ultima ţară vorbitoare de limbă germană care introduce căsătoria pentru toată lumea", a spus el. Germania, Austria şi Elveţia au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2017, 2019 şi, respectiv, 2022, informează Politico, conform Mediafax.

Mica naţiune alpină cu mai puţin de 40.000 de locuitori a găzduit primul său eveniment Pride în 2022.

Monarhul Liechtensteinului, prinţul Hans-Adam al II-lea, şi-a exprimat sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar s-a opus acordării drepturilor de adopţie pentru cuplurile LGBTQ+, deşi guvernul a făcut acest lucru în 2023, în urma unei hotărâri a Curţii Constituţionale a ţării.

Misiunea permanentă a Liechtensteinului la ONU a numit modificarea legii căsătoriei, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2025, "un pas important pentru drepturile egale ale persoanelor LGBTIQ+" într-o postare pe X.

Comenteaza