Cățeii îi scapă pe studenți de stresul din sesiune

Cățeii îi scapă pe studenți de stresul din sesiune
Sesiunea și deadline-urile "pe bandă rulantă" se pot dovedi stresante pentru cei aflați în febra examenelor. Mai norocoși se dovedesc a fi studenții clujeni, care se pot bucura de activități asistate de animale chiar în incinta unei universități, totul pentru a-i ajuta să se elibereze de stres.

În fiecare sâmbătă, în perioada 23 ianuarie - 20 februarie, la Universitatea Babeș-Bolyai se vor desfășura două sesiuni de activități asistate de animale. Programul are scopul de a reduce stresul și anxietatea studenților, în vederea relaxării și îmbunătățirii ulterioare a abilităților de învățare a acestora, dar și pentru a crește starea de bine a participanților.

Metoda este "împrumutată" din străinătate, însă a prins rapid la studenți în urmă cu doi ani, când programul a fost implementat, în premieră națională, la Cluj. Conceput pe modelul „puppy room", implementat în universități din țări precum Anglia, Statele Unite ale Americii sau Canada, programul integrează interacțiunea om-animal și beneficiile aduse de aceasta în activități cu scop recreativ pentru studenți.

"O parte vor fi activitățile cu care am și început programul acum doi ani, dar vor fi și activități noi. Ideea de bază e ca ei să reușească să se relexeze ca să aibă o performanță bună la învățăt. La activități vor fi câte doi sau trei câini și va fi și o sesiune specială, la care vor participa câinii pe care îi avem în formare, după modelul "puppy room" - puiuți în perioadă de pre-dresaj și dresaj", explică organizatorii.

Proiectul este implementat de Asociația Dog Assist în colaborare cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, cu sprijinul Catedrei de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației UBB, Facultății de Medicină Veterinară USAMV și al Societății Române de Antrozoologie, și se adresează tuturor studenților și cadrelor didactice ale Universității Babeș-Bolyai și USAMV-CN.

*Accesul se va putea realiza doar pe baza înscrierilor prealabile, pe baza formularului de pe pagina www.facebook.com/DogAssist, respectiv www.dogassist.ro.

 

Comenteaza