Ce aliment îți distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Toată lumea îl consumă zilnic

Ce aliment îți distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Toată lumea îl consumă zilnic

Ficatul este afectat de o alimentatie bogată în grasimi și de mâncare prăjită. 

Recent, o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. 

Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. 

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume, potrivit realitatea.net.

Alimente permise:

Supe: supa slaba de carne, supa de legume, supa de zarzavat, supa crema;
carne, mezeluri: carne slaba de vita, pui sau curcan pregatita pe gratar, fiarta sau inabusita, sunca fara grasime, muschi file, muschi tiganesc;
oua: oua posate (ou ochi in apa fiarta);
lapte, lactate: lapte dulce slab (1,5%), lapte batut, iaurt slab, kefir, branza de vaci, telemea, urda;
peste: peste slab (pastrav, cod, salau, stiuca) fiert sau la gratar;
legume: legume verzi: fasole verde, spanac, urzici, salata; radacinoase: morcovi, sfecla, telina; altele: cartofi, dovlecei;
fructe: banane, mere, pere, caise, piersici, struguri, capsuni, zmeura pepene verde, pepene galben;
fainoase: paste fainoase, cereale tip musli;
condimente: marar, patrunjel, leustean, cimbru, oregano, foi de dafin;
dulciuri: gem, dulceata, marmelada, magiun, miere, compoturi, budinca de gris, macaroane;
bauturi: sucuri naturale de fructe sau legume;

Alimente interzise:

Supe: ciorbe drese cu smantana, ciorba de burta, ciorba de fasole (alte tipuri de supe grase);
carne, mezeluri: carne de porc, miel, rata, gasca, berbec, miel, orice tip de carne grasa, mititei, tocaturi, carnati, afumaturi, slanina, majoritatea mezelurilor;
oua: oua ochiuri prajite, omleta, oua fierte;
lapte, lactate: branza fermentata, branza foarte grasa, smantana, frisca, unt, cascaval, branza topita;
peste: peste gras (crap romanesc, somn), conserve de peste, icre;
legume: varza, fasole, mazare, ceapa, usturoi, castraveti, ardei iute, rosii, vinete, ciuperci;
fructe: alune, nuci, fistic, caju;
fainoase: painea neagra, pateuri, saleuri;
condimente: piper, ardei iute, otet, hrean, mustar, maioneza, sosuri gata preparate, ketchup;
dulciuri: ciocolata, inghetata, tort, prajituri cu frisca, prajituri de cofetarie, foietaj, gogosi;
bauturi: alcool, bauturi carbogazoase, cola;

Etichete
Comenteaza