Cele 5 cartiere ale Clujului în care e liniște. Cum se poziţionează oraşul la nivel naţional

Cele 5 cartiere ale Clujului în care e liniște. Cum se poziţionează oraşul la nivel naţional
Transilvania este cea mai avantajoasă regiune din punct de vedere al nivelului de liniște, pe când Moldova se află la polul opus.

Cel mai ridicat nivel de liniște se înregistrează în orașele Brașov, Sibiu și Miercurea Ciuc, urmate de Cluj-Napoca și Slobozia, potrivit unei analize realizate de Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra nivelului de liniște în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al nivelului de liniște sunt Alexandria, Suceava, Buzău, urmate de Călărași și Bacău.

Cât despre regiunile din România, cea mai liniștită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă este Moldova, potrivit studiului realizat de către Storia.ro.

Capitala se află pe poziția cu numărul șapte în topul celor mai neavantajoase orașe din punct de vedere al nivelului de liniște. Mai mult, cele mai zgomotoase cartiere din București sunt Bucur Obor, Lujerului și Militari, în timp ce Pajura, Dămăroaia și Ozana sunt cele mai liniștite cartiere bucureștene, potrivit studiului Storia.ro.

La nivel național, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie din Sibiu, Răcădău din Brașov și Pajura din București, în timp ce la coada clasamentului pe țară se află Micro 18 din Galați, Ultracentral din Botoșani și Uta din Galați.

În Brașov, cartierele cu cel mai ridicat nivel de liniște sunt Răcădău, Noua, Schei, Stupini și Avantgarden, iar în Cluj-Napoca - Grigorescu, Gruia, Andrei Mureșanu, Gheorgheni și Zorilor.

Orădenii au votat Dealuri, Oncea, Episcopia Bihorului, Iosia și Cantemir ca fiind cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al nivelului de liniște. În Sibiu, același clasament este condus de Valea Aurie, Trei Stejari, Sub Arini, Lupeni și Ștrand.

Ieșenii au votat Miroslava, Tomești, Valea Adâncă, Lunca Cetățuii, Popas Păcurari ca fiind cele mai liniștite cartiere din orașul lor.

În Timișoara, Bucovina, Mehala și Soarelui sunt cartierele cu cel mai ridicat nivel de liniște, urmate de Freidorf și Ronat, potrivit notelor oferite de către timișoreni.

 

infografic_liniste

Comenteaza