Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din lume. Pe listă, detinaţii cu zboruri din Cluj

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din lume. Pe listă, detinaţii cu zboruri din Cluj
Un site de travel a publicat un top al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din lume, iar o mare parte se flă în Europa, în destinaţii către care există zboruri chiar din Cluj-Napoca.

Stortorget julmarknad - Stockholm, Suedia

Stortorget julmarknad, pe numele lui inteligibil (Stortorget julmarknad) - Târgul de Crăciun din Stockholm are loc fix în inima Centrului Vechi și nici că-și putea dori un loc mai propice. Văzând lumina zilei în 1837 pentru prima oară, cel mai vechi târg de Crăciun din Suedia, împreună cu toate cele 40 de standuri mici, roșii, se așază ca o mănușă în acest context istoric.

Încălzește-ți mâinile în jurul unei căni fierbinți de vin roșu asezonat cu condimente aromate (îl vei identifica, fie după miros, fie după denumirea de „glögg") și n-ai de ce să-ți pui frână dacă vrei să omori câteva ore bune luând la mână toate tricotajele și alte handmade-uri puse la vânzare.

Poate-i inutil să mai spunem, dar nici că am vrea să ne scape: să nu carecumva să nu dai iama în niște bunătăți suedeze tradiționale de Crăciun: prăjiturele cu ghimbir („pepparkakor"), saffransbullar (cornuri în formă de mucenici) și, pentru că nu-i niciun motiv pentru a te da înapoi - carne de elan, de ren și cârnați afumați.

 

image

Piața din Centrul Vechi - Praga, Republica Cehă

Când vine vorba de târguri de Crăciun, Praga are un cuvânt greu de zis pentru că orașul e plin ochi de piețe și de spirit de sărbători. Dar cireașa de pe tort se află, indubitabil, în Centrul Vechi. Aici, rânduri-rânduri de colibe simpatice de lemn, răsfirate în jurul bradului uriaș de Crăciun, vând suvenirele de rigoare: bijuterii, lumânări, cristale, toate minunile de obiecte făcute din sticlă și jucării din lemn.

Oferta culinară începe cu tradiționalul grătar de porc și cârnăciori serviți în sânge, iar pentru cehi, asta-i ce mâncau la mama acasă. Stinge-ți setea cu o gură-două de medovina - un vin răcoritor în care s-a adăugat miere.

 

image

Plaisirs d'Hiver - Bruxelles, Belgia

Însumând o gălăgie de 240 de căbănuțe, Târgul de Crăciun din Bruxelles (Plaisir d'Hiver, pe numele-i local) îți va da de lucru ore-n șir cu întinderea ce-ncepe în Grand Place și își dă obștescul sfârșit în Piața Sf Catherine.

Lumânări handmade, jucării pentru copii și obiecte de marochinărie și bagatele de Crăciun... cât să-ți umpli buzunarele și să mai porți și pe cap. Dar, tare ne temem, că nu va reuși nimeni să te ia după gofrele și ciocolata belgiană, midiile prăjite (moules frites), cârnații artizanali, brânzeturile și pâinea. Asta ca să nu aducem în discuție cartofii prăjiți sau cele două miliarde de feluri de bere.

Și firește-ar fi, ca după un asemenea festin, să plângi după o mică siestă, dar cum să cutezi una ca asta când ai de încercat un pationoar, o roată, călușei și trambuline. Și mai ales când ai de ars la calorii cu găleata.

image

 

TOPUL INTEGRAL AICI!

 

VEZI şi cum va arăta TÂRGUL de CRĂCIUN din CLUJ . Va fi deschis în perioada 24 noiembrie 2017 - 1 ianuarie 2018. 

Comenteaza