Centrul Clujului, văzut de la 40 de metri înălţime GALERIE FOTO

Centrul Clujului, văzut de la 40 de metri înălţime GALERIE FOTO
Pentru a ajunge în clopotniţa bisericii Sfântul Mihail, vizitatorii trebuie să urce 161 de trepte constriute integral din lemn. Turnul a fost deschis publicului cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare.

Turnul uneia dintre cele mai înalte biserici din România a putut fi vizitat în această săptămână. Vorbim despre biserica romano-catolică Sfântul Mihail din centrul Clujului. De la jumătatea turnului, adică de la circa 40 m înălţime, se văd cele mai îndepărtate colţuri ale oraşului, iar turiştii nu au de ce să regrete că au urcat cele 161 de trepte din limen.

Lăcaşul de cult are în total 80 m şi este întrecut în ceea ce priveşte înălţimea, pe plan naţional, doar de Biserica Neagră din Braşov, care are 89 de metri.

Turnul Bisericii Sfântul Mihail se deschide doar la ocazii speciale. Este şi cazul Zilelor Culturii Maghiare, sărbătoare aflată în desfăşurare la Cluj. Drumul până la terasa turnului este anevoios, cu scări înguste şi culoare întunecoase. Sunt 161 de trepte de urcat. Vizitatorii au acces doar până la jumătatea turnului.

De obicei, turnul se deschide pentru public o dată pe an. Admnistratorii mai fac, însă, câte o excepţie pentru grupuri mari de studenţi străini, care solicită să vadă oraşul de sus.

Biserica romano-catolică "Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca este unul din cele mai vechi lăcaşuri de cult gotice din Transilvania. Edificiul, declarat monument istoric, a fost construit în două etape, între 1316-1390, respectiv între 1410-1487.

 

Comenteaza