Cinci filme noi au premiera în cinematografele clujene în weekend VIDEO

Cinci filme noi au premiera în cinematografele clujene în weekend VIDEO
Vă dau întâlnire pe marile ecrane Ryan Gosling, Forest Whitaker, Jude Law şi Vince Vaughn.

 

Oldboy
Joe Doucett (Josh Brolin) e un creator de publicitate răpit şi ţinut ostatic timp de 20 de ani, într-o cameră izolată, ca o celulă, din care nu vede pe nimeni, doar imagini la tv. Apoi, într-o zi, e eliberat brusc şi fără nicio explicaţie. Devenit liber, el începe să-şi execute planul de răzbunare la care s-a gândit în ultimii 20 de ani şi încearcă să descopere cine l-a pedepsi, însă îşi dă seama că e în continuare prin într-o reţea e conspiraţie.

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus

Only God Forgives
"Only God Forgives" este a doua colaborare dintre Ryan Gosling şi regizorul Nicolas Winding Refn, după Drive. Julian (Gosling) trăieşte în exil în Bangkok, unde conduce un club thailandez de box, care serveşte drept acoperire pentru operaţiunile cu droguri ale familiei sale. După ce fratele lui, Billy, este ucis, mama lor, Jenna, vine în oraş cu planuri de răzbunare şi îl obligă pe Julian să îl găsească pe criminal. Legăturile lui Julian cu lumea interlopă îl conduc direct la Îngerul Răzbunării, un poliţist pensionat care ştie totul şi care este atât judecător cât şi răzbunător. Jenna îi cere fiului ei să îl omoare pe Îngerul Răzbunării, act care îl va costa foarte scump pe Julian.
Rulează la Cinema City Iulius şi Cinema Victoria

Dom Hemingway
Dom Hemingway (Jude Law) este un expert în spargerea seifurilor care şi-a petrecut ultimii 12 ani în spatele gratiilor şi tocmai s-a întors pe străzile Londrei. Infractorul periculos, temperamental şi amuzant decide că a venit momentul să îşi primescă răsplata fiindcă a zăcut mai mult de un deceniu în închisoare fără să le dezvăluie poliţiştilor numele complicilor lui. Alături de Jude Law mai apare în film, într-un rol secundar, românca Mădălina Ghenea.
Rulează la Cinema City Iulius  şi Polus

Delivery Man

David Wozniak (Vince Vaughn) este un bărbat obişnuit, de vârsta a doua, a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urma unei greşeli la clinica de fertilizare cu care a "colaborat" în studenţie, este tată a 533 de copii! Fiind dator unor cămătari şi părăsit de către iubita sa însărcinată, situaţia devine şi mai dificilă pentru sărmanul David atunci când află că 142 dintre copiii săi vor să-i afle identitatea în urma unui proces intentat. Cum se va descurca David în această situaţie? "Delivery Man" este adaptarea americană după filmul canadian din 2011, "Starbuck", multiplu premiat la festivalurile de film din întreaga lume.
Rulează la Cinema City Iulius şi Polus, Cinema Florin Piersic

The Butler

"The Butler" acoperă 34 de ani din istoria SUA, din anul 1952 şi până în anul 1986, evenimente relevante precum mişcarea pentru obţinerea drepturilor civile de către afro-americani, asasinările activistului Martin Luther King, şefului de stat John F. Kennedy şi senatorului Robert Kennedy sau Războiul din Vietnam fiind privite prin ochii lui Eugene Allen (Forest Whitaker), majordomul de culoare care a servit opt familii prezidenţiale.

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus, Cinema Florin Piersic

Cronică de film "The Hunger Games: Catching Fire"

"The Hunger Games: Catching Fire" ne convinge că Suzanne Collins e o autoare cu viziune. Cărţile ei par a fi scrise pentru a fi aduse pe marile ecrane, iar felul în care au fost transcrise personajele, costumele şi decorurile în al doilea film din serie confirmă că Hollywood-ul reuşeşte uneori să facă dreptate materialului sursă. Katniss Everdeen devine un simbol al speranţei, transformându-se spectaculos într-o gaiţă zeflemitoare (mockingjay), iar noua ediţie a violentelor jocuri duce lucrurile la un alt nivel.

Speranţa a început să aibă un simbol tot mai puternic în Jocurile Foamei şi, după cum zicea preşedintele Snow (Donald Sutherland) în prima parte a seriei, este singurul sentiment mai puternic decât frica. Dacă până acum îl folosea pentru a ţine cele 12 districte sub control, acum sentimentul s-a întors împotriva lui şi ameninţă declanşarea unei rebeliuni.


Ajunşi înapoi în districtul 12, Katniss (Jennifer Lawrence) şi Peeta (Josh Hutcherson) nu se consideră învingători, ci mai degrabă supravieţuitori ai celei de-a 74-a ediţii a Jocurilor Foamei. Însă, pe când credeau că lucrurile pot să revină la normal, sfidarea lor e pe cale să fie pedepsită. Într-o ţară în care moartea este tratată ca un spectacol de divertisment, nu au de ales şi trebuie să pornească într-un turneu al învingătorilor în care să îi convingă pe toţi, dar mai ales pe Snow, că iubirea lor este reală. Acţiunile lor au inspirat revolte în districte, iar acest lucru nu este pe placul celor din Capitol, care simt că au început să piardă controlul asupra unui popor supus prin violenţă şi frică. A 75-a ediţie a jocurilor, ediţie aniversară, schimbă total regulile, tributurile fiind alese din rândul învingătorilor. Asta îi aduce pe Katniss şi Peeta din nou într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, într-o arenă în care se vor confrunta cu cei mai buni dintre cei mai buni.

Filmul primeşte plusuri din partea mea fiindcă nu s-a grăbit să intre cât mai repede în acţiune, ci şi-a rezervat prima jumătate conturând mai bine personajele pe care le-am cunoscut în urmă cu un an. Jennifer Lawrence, actriţă de Oscar, abordează rolul cu aceeaşi seriozitate şi dedicare cu care a jucat şi în Winter's Bone sau Silver Linings Playbook. E o prezenţă puternică şi conduce fără probleme întreaga acţiune, dar lasă cea mai pregnantă impresie atunci când se transformă din mireasă în gaiţă zeflemitoare. Trece mai bine de o oră până ajungem şi la confruntările în care arena devine un spaţiu mult mai complex, împânzit de capcane precum o ceaţă otrăvitoare sau mandrili violenţi (o specie de maimuţe).


În roluri noi îi întâlnim pe Phillip Seymour Hoffman, noul creator de joc, Jena Malone, Amanda Plummer, Jeffrey Wright şi pe Sam Claflin şi toţi reuşesc să îşi facă remarcată prezenţa în generoasa durată a filmului (2 ore şi 20 de minute)


"The Hunger Games: Catching Fire" l-a schimbat pe Gary Ross cu Francis Lawrence în scaunul regizoral, iar acest lucru i-a adus numai beneficii în plan vizual. Contrastul de culori, machiaje şi decoruri futuriste este excepţional, camera nu mai tremură, imaginile sunt mai clare, iar filmul pare să se îndrepte spre un final spectaculos.
(Andreea Tărău)

 

Etichete
Comenteaza