Foto Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători
| Foto: Pexels / Nicole Michalou

Dacă nu mai ai chef să gătești și de abia ai așteptat sărbătorile ca să te odihnești, după un final de an epuizant, atunci trebuie să știi că își poți comanda acasă un întreg meniu de Crăciun. Iată șase restaurante din Cluj cu oferte pentru masa festivă de anul acesta.

Crăciunul se sărbătorește împreună cu familia, cu cadouri și cu bucate alese. Asta implică multă muncă și timp petrecut în bucătărie. Meniurile speciale au devenit o alternativă pentru cei care s-au săturat să petreacă ore întregi în bucătărie sau care nu au suficient timp și îndemânare pentru activitățile gastronomice. În Cluj există mai multe locuri de unde îți poți comanda bucatele dorite. Iată șase dintre acestea:

Stana lui Aidan

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

Stâna lui Aidan este un loc ce aduce sentimentul de acasă în inimile oamenilor. Gustul mâncării și ospitalitatea gazdelor nu pot decât să te facă să revii iar și iar. Anul acesta, Stâna lui Aidan îți pregătește un „Ospăț de Crăciun” la pachet în schimbul a 800 lei. Pachetul va fi livrat la ușa destinatarului în ziua de 24 Decembrie și va conține aprope 14 kg de mâncăruri alese din meniul clasic de la stână. Acest meniu va conține zacuscă de casă, salată de icre făcută în casă, salată de vinete și caltaboș. Bucătarii vor pregăti două tipuri de sărmăluțe, clasice sau cu ciuperci pentru vegetarieni, iar acestea vor fi așezate cu grijă în număr de 20. În plus, oferta de sărbători va cuprinde și ciorbă de perișoare, coaste de porc cu cartofi țărănești, plăcintă cu mere, plăcintă cu dovleac, câte o sticlă de Rară Neagră și Chardonnay de Purcari, țuică, pâine și cozonac de casă, la care se vor adăuga și 2 litri de suc natural de mere și pere. Meniul propus este pentru 3-4 persoane, iar comenzile vor fi preluate până în data de 22 Decembrie.

La Casa

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

La Casa propune două pachete pentru masa de Crăciun din 2021. Prețul lor diferă în funcție de băutura aleasă: dacă vrei să ai vin pe masă, atunci prețul unui pachet va fi de 245 lei. În schimb, dacă preferi o băutură răcoritoare pe masa de sărbători, atunci prețul va fi de 229 lei. Prima variantă conține friptură de purcel, cartofi la cuptor cu rozmarin, sos crem-shiracha, salată asortată de murături, sarmale și ciolan, chifteluțe de porc, jumări, salată de boeuf, telemea în saramură, pâine La Casa, cozonac cu nucă și prăjitură asortată. Celălalt meniu de Crăciun conține friptură de curcan, cartofi la cuptor cu rozmarin, sos de iaurt cu mentă, salată de sfeclă roșie, sarmale, fâșii aurii de pui, crochete jalapenos, salată de boeuf, telemea în saramură, pâine La Casa, cozonac cu nucă și prăjitură asortată. Ambele platouri sunt porționate pentru un număr de două persoane.

Pe lângă pachetele tradiționale, La Casa oferă alte șapte platouri reci: Platou Tasty, Platou Formaggi, Platou Veggie Goodies, Platou Gourmet by Chef Antohi, Platou Special, Platou Maestro și Platou La Casa, ale căror prețuri sunt cuprinse între 146 și 155 lei.

Nici prăjiturile nu lipsesc din ofertă, cu gramaje între 450 și 900 g, pentru care trebuie să scoateți din portofel între 29 și 86,5 lei.

Restaurant Univers T

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

O alternativă la îndemâna clujenilor o reprezintă platourile făcute de bucătarii de la Univers T . Platoul „Winter Taste” conține macarons de ardei cu pastă de brânză, balotină de pui în mantie afumată, rulou de curcan cu roquefort, tartină cu brânză de capră, ou de prepeliță cu icre roșii, roșii cherry cu pastă de avocado, toate la prețul de 47,5 lei de persoană. În al doilea platou, „Winter Delight”, sunt introduse elemente gastronomice selecte precum rulada de brânzeturi cu fructe, toast-ul cu Philadelphia și rodii, rulada de curcan cu mango, tartina cu mușchiuleț de porc, coșulețul cu piept de rață, tartina cu somon fume, la prețul de 44,5 lei de persoană. Un al treilea platou pe care Univers T ți-l poate pune pe masă de sărbători, „Christmas Gift”, este format din ruladă mozaic, roșii cherry cu mozzarella, crochete de pui cu susan, prosciutto cu pepene galben, terină cu șuncă și ardei gras, coșuleț cu ciuperci, rulou de caș fantasy, iar prețul său ar fi 44 lei de persoană. Ultima variantă de platou este și cea mai „românească”, Platou Rece Tradițional, care conține alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun: telemea sau brânză de burduf, cârnați, caltaboș, jumări, tobă, ceapă roșie, murături asortate. Platoul este suficient pentru patru persoane, iar prețul este de 81 lei.

În meniul de sărbători sunt incluse și ciorbe de burtă, rădăuțeană, de văcuță, acră cu varză murată și carne de porc la prețul de 40 lei/kg. În plus, restaurantul oferă piftie de porc, de curcan, salată de vinete, salată boeuf, dar și feluri principale tradiționale: tochitură de porc, pulpă de porc la cuptor, sărmăluțe, dar și deserturi: platou cu brânzeturi și fructe la 112 lei, pentru patru persoane, sau cheesecake cu sos de fructe de pădure la 192 lei, pentru 12 felii.

Deliciul Urban Pizza & Food

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

Restaurantul propune două tipuri de platouri pentru masa de sărbători. Platoul clasic conține buleți cașcaval, crispy din piept de pui, chifteluțe, chec aperitiv, rulou cu spanac, ruladă de porc în crustă de verdețuri, doboș, biluțe de brânză sau frigărui cu mozzarella. Toate astea  vor avea o greutate de 1,5 kg și vor costa 120 lei.

Cel de al doilea platou va avea tot 1,5 kg, însă prețul va fi de 140 lei. Acesta este format numai din rulade cu brânză, spanac, roșii și cremă de brânză, cașcaval, pui, brânză cheddar, ardei cu branză de burduf.

La fel ca celelalte restaurante, nici acesta nu exclude din meniul său iubitele sărmăluțe cu ciolan, în număr de 50, care costă 135 lei, sau ciorba de burtă, pentru care vei plăti 30 lei pentru fiecare litru. Aici, comenzile se vor prelua până în 22.12.2021.

Motel Gilău

Dacă nu poți merge de Crăciun pe lac, restaurantul îți oferă o alternativă cu unele combinații savuroase pe care le poți servi chiar din colțul patului. Motel Gilău preia comenzi pentru două tipuri de platouri: Silver și Gold, ambele pentru patru persoane și cu o greutate de 1,25 kg. Pachetul Silver costă 159 lei, iar Pachetul Gold 179 lei.

Aromele îmbietoare ale primului platou provin de la bucate felurite precum rulada de brânză cu struguri, roșii cherry în crustă de verdețuri, terină de păstrăv cu nori, rulou de pui învelit în bacon, piept de curcan cu gem de merișoare în crută de semințe, terină de pui cu cărbune în crustă de ardei copt, doboș imperial și ruladă de mușchi de pui și nori. Pachetul Gold este compus din panna cotta de brânzeturi, terină cu brânzeturi și fructe confiate, ruladă cu ciuperci și spanac, terină de păstrăv cu creveți și praz, terină de curcan cu caise confiate, ceafă confit în crustă aromată, rulou de brânzeturi cu chia, terină de pui în bacon cu mix de arome

Comenzile vor fi preluate până în 19 decembrie și vor fi livrate în ziua de 24 decembrie.

Vila Tușa by Sunny Hill

Cioc-cioc! Meniul de Crăciun își bate la ușă. De unde poți comanda în Cluj bucate tradiționale pentru masa de sărbători

Vila Tușa by Sunny Hill are o gamă variată de platouri concepute special pentru sărbători. Aici, la comenzi mai mari de 250 lei primești cadou o sticlă de vin. Prețurile variază între 100 și 250 lei. Platoul minim are 920 grame și conține dovlecel pane, frigăruie de cârnaciori și ananas, frigăruie de caș și fructe, piept de pui în bacon și rulada de caș cu fructe confiate, iar cel mai scump, Platou Vegetarian la 250 lei, are 2 kg și conține bastonașe de legume cu sos, chiftele de linte, inele de ceapa, involtini de dovlecel și feta pane, parmigiana de vinete, rulada de caș și fructe confiate, rulada regina, vol au vent cu humus.

Pe lângă felurile principale, oferta cuprinde și dulcegării. De exemplu, zece croissante costă 39 lei, zece cinnamon rolls tot 39 lei, muffins cu ciocolată la 49 lei, cheesecake cu afine la 220 lei, crostata cu gem la 80 lei, iar cei ce cred că cele enumerate sunt prea mult pentru stomac, pot opta pentru banana bread la 37 lei pentru 450 grame.

Comenteaza