Clasamentul fructelor și legumelor care conțin cele mai ridicate niveluri de pesticide

Clasamentul fructelor și legumelor care conțin cele mai ridicate niveluri de pesticide
| Foto: Getty Images

Rețeaua de activiști americani Environmental Working Group a publicat "Dirty Dozen", clasamentul în care se regăsesc cele mai contaminate fructe și legume.

În 2023, ca și anul trecut, căpșunile continuă să conducă lista fructelor și legumelor care sunt cele mai contaminate cu pesticide, urmate de spanac, broccoli și varză, nectarine, mere și struguri, conform ghidului realizat de EWG.

Numeroase studii au demonstrat de fapt că expunerea la pesticide prin consumul de fructe și legume contaminate poate provoca daune grave sănătății. Acesă expunere duce la un risc crescut de a dezvolta boli cronice degenerative, cum ar fi cancerul, diabetul și astmul, scrie DCNews.

Este important să fim atenți la calitatea produselor pe care le cumpărăm, alegându-le pe cele care sunt organice și cultivate fără utilizarea de substanțe chimice nocive.

În plus, este necesară creșterea gradului de conștientizare a instituțiilor cu privire la subiectul siguranței alimentelor și la necesitatea reducerii utilizării pesticidelor și erbicidelor. Numai așa vom putea să ne protejăm sănătatea și cea a mediului în care trăim.

Iată lista "Dirty Dozen" a fructelor și legumelor cu cel mai ridicat nivel de contaminare:

1. Căpsuni

2. Spanac

3. Varză, Conpidă, Broccoli

4. Piersici

5. Piere

6. Nectarine

7. Mere

8. Struguri

9. Ardei gras și ardei iute

10. Cireșe

Comenteaza