Clujul, între destinațiile românilor cu vouchere de vacanţă / Cost mediu - 923 lei

Clujul, între destinațiile românilor cu vouchere de vacanţă / Cost mediu - 923 lei

În sezonul de vară 2019 s-au înregistrat peste 190.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă, cu 269% mai mult decât anul trecut, 923 lei fiind preţul mediu plătit de turiştii români pentru o vacanţă folosind vouchere, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro. Litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi principalele oraşe din ţară sunt în topul destinaţiilor alese de români pentru vacanţa de vară în România.  

S-a înregistrat o explozie a rezervărilor folosind vouchere de vacanţă, marcând o creştere cu aproape 300% în 2019, arată datele Travelminit.ro. ”Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutam despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie – 31 august 2019”, spun reprezentanţii platformei de rezervări hoteliere.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).

Un pachet de vacanţă plătit cu vouchere de vacanţă costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de weekend, cu 2-3 nopţi cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse. 

Aproape jumătate dintre cei îşi rezervă vacanţa folosind vouchere de vacanţă aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopţi, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu).  Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile. 

Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%). Rusaliile şi mini-vacanţa de Sfânta Maria sunt cele mai aglomerate perioade pentru turismul românesc. Valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza