Cum funcționează dieta 30-30-30. Este cea mai recentă tendinţă în acest moment

Cum funcționează dieta 30-30-30. Este cea mai recentă tendinţă în acest moment

Printre ultimele noutăţi în materie de fitness şi alimentaţie, a apărut aşa-numita metodă 30-30-30, o strategie care vizează slăbirea și care a atras imediat atenţia utilizatorilor pe reţelele de socializare.

După cum sugerează şi numele, metoda 30-30-30 se bazează pe o dietă bine definită şi pe un regim de activitate fizică care presupune începerea zilei prin luarea a 30 de grame de proteine ​​în primele 30 de minute de la trezire, urmate de 30 de minute de exerciţii fizice de intensitate scăzută. 

În ciuda aparenţelor, această abordare nu este tocmai nouă. Bazele sale sunt înrădăcinate în cartea lui Tim Ferris din 2010, The 4-Hour Body. Dar a câştigat o nouă vizibilitate după o relansare pe TikTok de către biologul şi cercetătorul Gary Brecka, devenind rapid un fenomen viral. Şi sunt deja unii care sunt gata să jure că nu va fi obişnuitul moft trecător, ci mai degrabă un stil de viaţă de urmat, scrie Mediafax.

Ideea din spatele acestui regim de dietă este că consumul de proteine ​​dimineaţa ajută la furnizarea organismului de nutrienţi esenţiali pentru a începe ziua într-un mod sănătos şi energic.

Includerea a 30 de minute de exerciţii de intensitate scăzută vă permite să vă activaţi imediat metabolismul, care rămâne „însufleţit” pentru restul zilei, care, la rândul său, utilizează mai multă energie şi îmbunătăţeşte tonusul şi starea de spirit, promovează digestia, reduce inflamaţia şi creşte serotonina şi dopamina.

În plus, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi distruge rezistenţa la insulină cauzată de un stil de viaţă sedentar şi de aportul excesiv de carbohidraţi. Cu alte cuvinte, înlocuirea cappuccino-ului şi a croissantului cu această abordare ar putea oferi beneficii tangibile nu doar la nivel metabolic, ci şi în prevenirea unor boli.

Brecka subliniază importanta consumului de proteine ​​dimineaţa, urmat de un antrenament pentru optimizarea procesului de slăbire şi întreţinere musculară. După o activitate fizică intensă de post, explică expertul, este nevoie de o sursă de energie alternativă la glicogen.

Întrucât organismul preferă să ardă masa musculară slabă înainte de grăsime, luarea proteinelor în zori asigură un aport de energie, fără a compromite muşchii. Pentru a atinge acest obiectiv, precizează Brecka, este important să se susţină antrenamentul cardiovascular de intensitate scăzută, cu o frecvenţă cardiacă sub 135 bpm.

După trezire, primul pas este să consumaţi cel puţin 30 de grame de proteine ​​în primele 30 de minute. Două sau trei ouă fierte tari cu nişte pâine, un shake de proteine ​​sau un castron de iaurt grecesc cu fructe vor face minuni.

În continuare, ar trebui să faci 30 de minute de exerciţii de intensitate scăzută. De la banda de alergare la o plimbare cu bicicleta. Important este să menţii un ritm constant şi mai ales un minim de disciplină. Fără a uita că o simplă plimbare în aer liber poate avea adesea un impact incredibil de pozitiv asupra sănătăţii şi bunăstării generale.

Comenteaza