Cum poţi alege un pepene roşu copt și cu gust. Trucuri pe care trebuie să le știi

Cum poţi alege un pepene roşu copt și cu gust. Trucuri pe care trebuie să le știi

După ce a fost recoltat, pepenele verde nu se mai coace, așa că e important să alegi un pepene bun din prima. Uite cum poți face asta!

Din grămada de pepeni scoşi la vânzare de comercianţi, puţini sunt cei cu adevărat copţi şi savuroşi. Unii sunt prea copţi, alţii sunt, dimpotrivă, prea cruzi. Dar vara are gustul unei felii proaspete de pepene verde - suculentă și dulce. Însă problema e cum să alegi unul copt și dulce de la prima mână?

Iată cum să cumperi un pepene roșu aromat de fiecare dată. Sunt câteva trucuri de care să ții cont când cumperi pepene roșu:
- Caută unul care să aibă coaja de un verde profund, nu verde deschis sau gălbui.
- Caută fundul pepenelui sau partea care a stat pe pământ cât timp s-a copt. Dacă este crem sau galbenă, pepenele este copt. Dacă este verde deschis sau albă, nu este gata de consum.
- Lovește-i fundul puțin. Dacă sunetul este grav și gol, îl poți cumpăra.
- Când codița este mai uscată, pepenele este copt. De asemenea, dacă are o zona galbenă, ca o pânză de păianjen pe el, e dulce și bun de consum.
- Indiferent de mărimea pepenelui, acesta trebuie să fie greu. Cu cât are greutatea mai mare, cu atât conține mai multă apă și e mai zemos și delicios.

Pepenele roşu este un fruct extrem de indicat celor care ţin dietă. O felie medie conţine doar 48 de calorii. De exemplu, o felie micuţă de pâine are chiar şi de trei ori mai multe calorii.

În plus, pepenele este bogat în vitamine (A, B1, B6, C) dar şi în magneziu şi potasiu, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Sursa: www.peroz.ro

Comenteaza