Cum scapi de mahmureală. 5 remedii care te ajută să îți revii rapid

Cum scapi de mahmureală. 5 remedii care te ajută să îți revii rapid

Dacă ai exagerat cu alcoolul de Revelion şi te simţi rău, iată ce te-ar putea ajuta să îți revii rapid.

Te-ai trezit și ai impresia că ți-a prins cineva capul într-o menghină sau ți-e rău și amețești de parcă tocmai ai coborât dintr-un carusel, iar primul tău gând este "Nu o să mai beau niciodată"? Ei bine, înseamnă că ai cam exagerat de Revelion cu paharele și ești mahmur. Acum, dacă tot s-a întâmplat, iată 5 "leacuri" care te ajută să îţi revii cât mai repede:

1. Apă din belșug și/sau o supă de pui

Deshidratarea este vinovata pentru starea de rau pe care o resimti in mahmureala. Inlocuieste lichidul pierdut cu apa si sucuri naturale sau chiar o supă de pui. Acesta va inlocui cantitatile de sare si potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.

2. Sucul cu lămâie

Sucurile carbogazoase care contin lamaie galbena şi verde ar putea reprezenta cheia in tratarea mahmurelii, intrucat ajuta corpul sa proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii chinezi,
Bauturile carbogazoase care contin lamaie s-au numarat printre cele care grabesc procesul ALDH, astfel ca alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureala scade. 

3. Murături

Poti sa deschizi si un borcan cu muraturi inainte de a merge la culcare. In Bulgaria se spune ca un pahar de iaurt din lapte de oaie te va scapa de durerile de stomac. Irlandezii au, insa, unul dintre cele mai ciudate remedii. Traditia populara spune ca o persoana care sufera de mahmureala trebuie ingropata pana la gat in nisip umed , daca vrea sa se trezeasca rapid dupa betie.

4. Banane

Atunci cand bei, nevoia de a merge la toaleta este din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna si ca organismul tau se deshidrateaza enorm. Bananele contin potasiu, un compus care tine la distanta greata si oboseala caracteristice mahmurelii.

5. Nu sta în pat, fă mișcare!

Desi nu te-ai ridica din pat, o sa te simti mai bine daca faci o plimbare scurta sau iesi la o alergare. Astfel, vei mari secretia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului.

Cum să eviți mahmureala

Data viitoare, pentru a preveni pe cât posibil mahmureala, bea încet, nu-ți turna pe gât pahar după pahar! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 de mililitri pe oră, iar dacă îi acorzi corpului răgaz să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.

Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool, scrie csid.ro. Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.

Comenteaza