De ce este Clujul cel mai bun oraş din Europa

De ce este Clujul cel mai bun oraş din Europa
Un tânăr antreprenor clujean a lansat un portal de promovare a oraşului din inima Ardealului. Realizat în limba engleză, site-ul prezintă motivele pentru care Clujul este cel mai bun oraş din bătrânul continent.

Prin site-ul bestcityineurope.com, Adrian Docea, un tânăr de 33 de ani, consultant în branding şi publicitate, îşi doreşte să arate lumii întregi care sunt motivele pentru care Clujul este „cel mai bun oraş din Europa".

„Clujul ştie cum să trăiască frumos. Oamenii îşi fac timp de alţi oameni şi rareori am găsit asta în alte oraşe. În Cluj oamenii ştiu să se bucure de viaţă, de terase, de parcuri, de film, de muzică. Ceea ce cred eu e foarte încurajator: îmi spune că frumuseţea Clujului nu stă în arhitectură - nici măcar nu sunt convins că e oraşul e cel mai frumos din România - şi ştiu că românii din Braşov, Sibiu sau Timişoara sunt de aceeaşi părere - frumuseţea Clujului vine din energia pozitivă pe care o emană oraşul, şi asta are legătura directă cu studenţimea clujeană", spune Adrian Docea, citat de Adevărul.

După cum relatează, a făcut proiectul „pur şi simplu" din dragoste faţă de oraş. „Am plecat din Cluj acum 10 ani şi am avut ocazia să călătoresc şi să locuiesc în mai multe ţări. Am văzut oraşe care m-au uimit, oraşe spectaculoase ca arhitectură, oraşe în care m-am simţit ca acasă, dar după toţi aceşti ani, Clujul e, în continuare, locul pe care-l iubesc", a spus Docea. 

Având o interfaţă prietenoasă şi uşor de navigat, site-ul său prezintă, în 10 categorii, principalele elemente definitorii ale oraşului. Pentru un plus de credibilitate, fiecare subpunct este argumentat cu extrase din diferite publicaţii internaţionale. 

Cele 10 motive care transformă Clujul în cel mai bun oraş din Europa sunt:

1. Clujul este îndrăgostit de artă, film şi muzică

2. Clujul este unul dintre cele mai propice locuri din Europa pentru a porni o afacere în IT

3. Clujul are un centru vechi frumos, iar viaţa de noapte este incredibilă

4. Clujul se află la zece mile distanţă faţă de zona montană

5. Din Cluj se poate ajunge cu uşurinţă în toate marile oraşe ale Europei

6. Costul vieţii de zi cu zi este jumătate faţă de cel din oraşele din vestul continentului

7. Clujul este capitala Transilvaniei

8. Clujul are, probabil, cel mai accelerat ritm de dezvoltare

9. Clujul are cel mai curat aer din Europa

10. Calitatea preparatelor culinare din Cluj este incredibilă

Adrian Docea şi-a deschis prima afacere la 19 ani şi a fost o agenţie de publicitate care servea mici clienţi din regiune, el fiind de loc din Alba Iulia. A studiat la UBB şi imediat după absolvire a început să lucreze în publicitate. Pe CV-ul său apar biroul din Bucureşti al agenţiei "Lowe Worldwide", apoi filiala din Bucureşti al "BBDO" (un grup american de consultanţă cu birouri în toată lumea, cea mai mare agenţie de publicitate din Europa Centrală şi de Est), câţiva ani pentru "Mars Inc.", director de strategie pentru biroul din Moscova al "BBDO", scrie Adevărul.

 

 

Comenteaza