De ce ar fi bine să îți lași patul nefăcut dimineaţa. Explicația unui medic

De ce ar fi bine să îți lași patul nefăcut dimineaţa. Explicația unui medic

Un medic combate o rutină zilnică obişnuită, sfătuind oamenii să nu-şi mai facă patul imediat după ce se trezesc.

Dr. Karan Raj vă sfătuieşte să nu vă faceţi patul imediat ce vă treziţi dimineaţa, deoarece poate provoca o serie de probleme de sănătate fără să vă daţi seama.

Pe baza dovezilor ştiinţifice, medicul susţine că aşternuturile şi feţele de pernă ar fi acumulat acarieni - „prădători" mai mici de 1 mm care se hrănesc cu pielea umană, scrie The Focus, potrivit Mediafax.

Se crede că acarienii se dezvoltă în mediile umede, corpurile noastre fierbinţi şi transpirate devin ţinte perfecte pentru ei în timpul nopţii.

Nu numai că se hrănesc cu pielea umană, dar lasă în urmă şi excremente care pot provoca alergii şi alte probleme de sănătate.

Medicul sugerează să vă lăsaţi patul aşa cum este după ce vă treziţi, astfel încât acarienii să fie expuşi la soare şi la aer, ceea ce îi poate deshidrata şi ucide.

Atunci când îţi faci patul imediat, aşternuturile păstrează umiditatea blocată, permiţând astfel celor aproximativ 1,5 milioane de acarieni să crească şi să se dezvolte.

Se crede că acarienii din praf pot provoca boli de piele, cum ar fi eczeme şi erupţii cutanate, pe lângă agravarea simptomelor de astm şi probleme legate de respiraţie.

Alergia la acarieni este cauzată în reacţie la aceste insecte minuscule, comune în majoritatea locuinţelor, iar simptomele sunt similare cu cele ale răcelii sau gripei.

Puteţi suferi de simptomele similare răcelii. Problemele legate de piele pot provoca erupţii cutanate şi umflături în zonele afectate.

Dr. Karan este cunoscut mai ales pentru videoclipurile sale legate de medicină şi sănătate pe diferite platforme de socializare. Expertiza sa combinată cu divertismentul i-a adus milioane de urmăritori.

El este un chirurg certificat NHS din Londra şi se mândreşte cu o experienţă de peste şapte ani.

Etichete
Comenteaza