Foto De ce nu se deschide încă Ștrandul Durgău de la Salina Turda

Majoritatea ștrandurilor și a piscinelor din zona Clujului și-au deschis porțile, fiind practic plin sezon estival, însă Ștrandul Durgău care aparține de Salina Turda este închis. 

Reprezentanții Salinei Turda au oferit pentru Turda News explicații cu privire la situația Ștrandului Durgău, eventuale tarife pentru acest sezon și avansarea unui termen de deschidere. Cătălina Podar șef serviciu turism în cadrul Salinei Turda a transmis că ștrandul este încă în amenajare, iar tarifele de acces vor fi aceleași ca anul trecut.

„Cu mulțumiri legate de interesul dvs. deocamdată vă putem răspunde legat de tarifele practicate și orarul de funcționare – acestea vor fi aceleași ca și anul trecut, și sunt, așa cum știți deja, disponibile pe site-ul nostru: https://www.salinaturda.eu/locatie/strand-durgau/  

În ceea ce privește data deschiderii, nu va putem oferi un răspuns exact – suntem încă în lucrările de amenajare necesare deschiderii în condiții optime, și temperatura apei este încă foarte scăzută!” , a transmis Cătălina Podar.

Lacurile de la Durgău sunt renumite pentru proprietățile curative și relaxante.. Începuturile tratamentului balnear la Turda datează din 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman.

Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică şi a afecțiunilor ginecologice.

Continuțul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, a fost un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungată tradiție, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural. Pentru un plus de confort, au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă, se arată pe site-ul salinaturda.eu

Comenteaza