Desert de sezon. Prăjitură de post cu mere, fragedă și delicioasă

Desert de sezon. Prăjitură de post cu mere, fragedă și delicioasă

Pentru cei care țin Postul Crăciunului, iată o rețetă de prăjutură de post cu mere. 

Prăjitura de post cu mere este o rețetă de post care se face ușor, dovada perfectă că putem găti bunătăți chiar și în timpul postului. 

Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente pentru aluat

150 ml apa minerala
150 ml ulei
5 linguri de zahar
1 praf de copt
o lingura otet
500 g faina
un praf de sare

Umplutura de prăjitură

1,5 kg de mere
5 linguri de zahar
2 linguri de gris
2 lingurite scortisoara

Cum se prepară

Se curăță merele de coaja si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulețe mici, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul, intr-o cratita care nu lipeste. Se caleste totul pana se evapora sucul de mere, dupa care se adauga 2 linguri de gris, scortisoara si se da deoparte, pentru a se racori putin.

Intr-un castron se amesteca apa cu zaharul. Se amesteca bine pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga uleiul, praful de copt dizolvat in o lingura de otet, praful de sare si omogenizam compozitia. Adaugam putin cate putin faina, pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

La inceput ne vom folosi de o spatula pentru a incorpora faina. Cand aluatul devine prea dens, il punem pe masa de lucru si continuam sa adaugam faina si sa framantam pana capata consistenta necesara.

Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde cu ajutorul facaletului in strat subtire. Umplem fiecare foaie de aluat cu umplutura de mere și o rulam.

Pregatim tava de copt tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20 × 30 cm, apoi introducem prajitura la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute sau pana cand aluatul este bine rumenit. Inainte de a servi prajitura de post cu mere, o pudram deasupra cu zahar.

sursa: pofta-buna.com
Comenteaza