Prăjitură de post cu mere, fragedă și gustoasă

Prăjitură de post cu mere, fragedă și gustoasă
| Foto: https://pofta-buna.com/

Dulciurile nu lipsesc din meniul de post. Pentru cei care țin Postul Paștelui, iată o rețetă de prăjutură de post cu mere. 

Dulciurile nu lipsesc din meniul de post. Se fac copturi, gogoși și plăcinte cu nucă, gem și mere, se coc mere îndesate cu nucă și îndulcite cu miere. Se mănâncă pâine de casă cu dulceață și gem. Mai sunt pe masă și prune uscate, simple sau imbrobodite în aluat cu cartofi. Dintr-un meniu de post nu lipsesc în mănăstire tăieței de casă (fără ou) tăvăliți prin nucă și îndulciți cu miere, după modelul mucenicilor.

Prăjitura de post cu mere cu multă umplutură cremoasă și aromată este o rețetă de post care se face ușor, dovada perfectă că putem găti bunătăți chiar și în timpul postului, transmite site-ul pofta-buna.com

Ingrediente prăjitură de post cu mere:
150 ml apa minerala
150 ml ulei
5 linguri de zahar
1 praf de copt
o lingura otet
500 g faina
un praf de sare

Umplutura de prajitura

1,5 kg de mere
5 linguri de zahar
2 linguri de gris
2 lingurite scortisoara

Se curăță merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul, intr-o cratita care nu lipeste. Se caleste totul pana se evapora sucul de mere, dupa care se adauga 2 linguri de gris, scortisoara si se da deoparte, pentru a se racori putin.

Intr-un castron se amesteca apa cu zaharul. Se amesteca bine pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga uleiul, praful de copt dizolvat in o lingura de otet, praful de sare si omogenizam compozitia. Adaugam putin cate putin faina, pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

La inceput ne vom folosi de o spatula pentru a incorpora faina. Cand aluatul devine prea dens, il punem pe masa de lucru si continuam sa adaugam faina si sa framantam pana capata consistenta necesara.

Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde cu ajutorul facaletului in strat subtire. Umplem fiecare foaie de aluat cu umplutura de mere.

Pregatim tava de copt tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20 × 30 cm, apoi introducem prajitura la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute sau pana cand aluatul este bine rumenit. Inainte de a servi prajitura de post cu mere, o pudram deasupra cu zahar.

Comenteaza