Dieta-minune cu căpșuni. Scapi de 4 kg într-o săptămână

Dieta-minune cu căpșuni. Scapi de 4 kg într-o săptămână

Căpşunile sunt ajutoare de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, ţin senzaţia de foame la distanţă şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Dieta cu căpșuni a devenit celebră la începutul anilor 2000, când Victoria Beckham şi Britney Spears şi-au remodelat siluetele cu ajutorul ei. Căpșunile sunt indicate în diete pentru că au un conținut scăzut de calorii, dar, în același timp, sunt bogate în vitamina B6, C, în fosfor, magneziu, potasiu, iod, acid folic și grăsimi sănătoase omega-3, dar și în antioxidanți.

Mai mult, căpșunile au capacitatea de a încetini viteza de digestie a alimentelor care conțin amidon, lucru care ajută la controlul zahărului din sânge și pot susține producerea tiroxinei – un hormon produs de glanda tiroidă, cu rol de accelerarea a procesului de ardere a grăsimilor.

Cura cu căpșuni este simplă - timp de o săptămână incluzi căpșunile la fiecare masă, dar ai grijă ca ceea ce mănânci într-o zi să nu depășească 1.200 de calorii.

Iată un exemplu de meniu pe o zi:

Mic dejun: Salata de fructe cu pere, banane si capsuni si un iaurt dietetic sau un bol cu capsuni, un ou fiert tare si cereale integrale cu iaurt degresat.

Gustare: Un smoothie din fructe de padure cu capsuni si un iaurt degresat sau un sandvis din paine integrala cu branza.

Pranz: Un bol mare cu capsuni si o salata din sparanghel cu piept de curcan gatit fara ulei sau o supa de legume si o salata cu peste, iar la desert o cescuta cu capsuni.

Gustare: Un bol cu capsuni, cu o lingura de dulceata de portocale.

Cina: Un cartof mare, copt, cu branza slaba de vaci si o salata de capsuni.

Comenteaza