Elev de clasa a XI-a din Cluj, cu licenţă de pilot de planor: "M-am simţit în zbor ca o pasăre"

Elev de clasa a XI-a din Cluj, cu licenţă de pilot de planor:
Un elev de clasa a XI-a din Cluj-Napoca este pasionat de zbor întrucât casa în care locuieşte se află la marginea Aerodromului Dezmir de lângă municipiu. Tânărul nu are carnet de conducere, dar are licenţă de pilot de planor, iar în toamnă vrea să ia licenţa de pilot de avion cu motorul ultrauşor.

Planorul, cu aripile albe, lungi şi graţioase, proaspăt adus de la Braşov, tocmai a fost montat în curtea Aeroclubului "Traian Dârjan" şi este pregătit pentru un zbor de verificare. Are o anvergură a aripilor de 17 metri şi cântăreşte aproximativ 375 de kilograme.

Printre cei care se agită în jurul aparatului se află şi Alin Simion, elev în clasa a XI-a la un liceu din Cluj-Napoca, pasionat de mic de zbor, pentru că locuieşte într-o casă situată la un colţ al Aerodromului Dezmir, care aparţine de aeroclub. Lumea lui se învârte în jurul aviaţiei.

Anul viitor, după ce îşi va da Bacalaureatul, Alin vrea să urmeze o carieră de pilot, fie pe avioane de linie, fie pe avioane militare. Deşi a împlinit 18 ani, nu are permis de conducere, dar şi-a luat licenţa de pilot pe planor încă de la 16 ani şi urmează, în prezent, cursurile pentru a obţine în toamnă şi licenţa de pilot pe avion cu motor ultrauşor. În fiecare zi, mai ales în perioada de vacanţă, Alin este primul care ajunge la aerodrom şi ultimul care pleacă.

Citeşte articolul integral AICI.

Comenteaza