Facebook îşi schimbă regulamentul privind publicarea imaginilor şocante

Facebook îşi schimbă regulamentul privind publicarea imaginilor şocante
Facebook, care a devenit o importantă platformă pentru distribuirea știrilor, s-a confruntat cu numeroase critici pentru cenzurarea anumitor mesaje considerate ofensatoare.

Facebook a provocat nemulțumirea internauților și luna trecută, atunci când a cenzurat celebra fotografie a fetiței pline de arsuri care fuge după un atac cu napalm în timpul războiului din Vietnam, pe motiv că prezenta nuditate, relatează realitatea.net.

''Vom începe să permitem elementele pe care oamenii le găsesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public - chiar dacă acestea ar putea încălca standardele noastre'', au declarat vicepreședinții Facebook Joel Kaplan și Justin Osofsky într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Compania încearcă să găsească modalități potrivite de a recalibra standardele legate de mesajele considerate prea ofensatoare pentru a fi publicate.

''Intenția noastră este de a permite mai multe fotografii și povești care nu constituie un risc de siguranță sau care nu înfățișează imagini cu minori sau cu alte persoane care nu doresc să fie văzute'', au explicat Kaplan și Osofsky.

Facebook deține deja peste 1,5 miliarde de utilizatori în toată lumea.

 

Comenteaza