Îți aduci aminte de Metropol? Restaurant, cafenea și berărie. Elevii aveau abonament pentru prânz

Cafeneaua Metropol din Cluj atrăgea oamenii de cultură ai vremii, fiind considerată unul dintre cele mai propice locuri pentru discuții elevate și problematici efervescente.

"Deoarece stăteam pe str Horea, știu localul de când s-au deschis. Era un loc select: la intrare in restaurant era un portar, ca un general, care nu permitea intrarea dacă nu aveai ținută decentă. In hol era garderoba, iar sus era braseria, un loc liniștit și curat. In restaurant cânta Țitruș, renumit la acea vreme. In berărie se intra din stradă, pe cealaltă latură". 

"In anii '64-65 și eu am avut abonament aici! Eram elevă la Generală 14...da eram tare mandrii că mancam larestaurant chiar dacă aveam un spațiu separat..."

"Mâncam prânzul când ieșeam de la liceu, meniu fix, 3 feluri, cred că 9 lei..."

"Nu stiu daca tineti minte, dar la sfirsitul anilor 60 s-a deschis un restaurant pentru elevi. Era pe baza de abonament. Elevii de la Medie 10, General 14 si Medie 3 ( din clasele mici) veneau aici la prinz. Erau doua meniuri cu trei feluri de mincare de mincare fiecare, chelnerii ne invatau cum sa mincam. Era super fain, eram mindrii ca mincam la restaurant ca si adultii. Nu ar strica asa ceva nici acum".

Comenteaza