Jim Carrey, judecat pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite

Jim Carrey, judecat pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite
Actorul american Jim Carrey va fi judecat pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite, Cathriona White, care s-a sinucis în 2015 în urma unei supradoze de medicamente.

Procesul pentru ucidere din culpă vine după ce instanţa din SUA a dat curs celor două plângeri deschise împotriva lui Carrey.

Cathriona White, make-up artist din Irlanda, a fost găsită moartă în septembrie 2015. Conform medicilor legişti, femeia în vârstă de 30 de ani a murit în urma unei surpadoze de medicamente, decesul acesteia fiind catalogat drept sinucidere, aminteşte The Independent.

Mama lui White, Brigid Sweetman, şi fostul soţ al Cathrionei, Mark Burton, l-au dat în judecată pe actorul în vârstă de 55 de ani, susţinând că Jim Carrey i-a furnizat medicamentele prietenei sale şi că din cauza sa a comis supradoza.

Sweetman îl acuză pe Carrey că i-a dat fiicei sale mai multe boli cu transmitere sexuale şi că a presat-o să păstreze tăcerea.

Documentele judiciare susţin că atunci când White i-a cerut explicaţii actorului în legătură cu bolile de care el suferea, comediantul a întrerupt imediat legătură cu aceasta, arătând un dispreţ total faţă de starea ei emoţională. Carrey şi avocatul său au negat febril aceste acuzaţii, numindu-le "revendicări false şi patetice".

Cathriona White a fost găsită moartă în casa său din Los Angeles în septembrie 2015.

Miercuri, un judecător al Curţii Supreme din Los Angeles din Los Angeles a decis să dea curs plângerii depuse de mama lui White şi de fostul soţ al tinerei, în ciuda solicitării depuse a avocatului lui Carrey, Raymond Boucher, care a catalogat precesul drept „o jecmăneală" şi „o răzbunare".

Judecătoarea Deirdre Hill a stabilit data procesului pentru 26 aprilie 2018 estimând că acesta ar putea dura 20 de zile.

După audieri, avocatul lui Carrey a declarat: "Dl Carrey a iubit-o pe doamna White profund aşa că în mod evident va fi un proces dureros pentru el."

Carrey, faimos pentru rolurile lui din The Mask/ Masca, The Truman Show şi Dumb and Dumber/ Tăntălăul şi gogomanul, a negat toate acuzaţiile care i s-au adus. În instanţă, avocatul său a sugerat că acuzaţiile de ucidere din culpă sunt prea vagi.

White a fost găsită fără suflare în locuinţa ei pe data de 28 septembrie 2015, în urma unei supradoze. După un examen toxicologic, s-a dovedit că moartea tinerei a survenit în urma unui mix letal de analgezice şi de somnifere. Verdictul de moarte prin suicid a fost dat de către autorităţi în luna iulie a anului trecut.

În ambele procese, atât cel intentat de Sweetman, cât şi în cel al lui Burton, sunt cerute sume nespecificate de bani drept daune pentru încălcarea unor legi ca furnizarea de droguri ilegale şi omor din culpă. Recent au fost făcute publice şi mesajele dintre Jim Carrey şi Cathriona, dar şi o scrisoare a lui White pentru actorul hollywoodian.

"Lui Jim Carrey ar trebui să-i fie ruşine pentru ce i-a făcut fetei mele. Şi ar mai trebui să-i fie ruşine şi pentru felul în care şi-a folosit avocaţii lui de la Hollywood că să-l facă să tacă pe Mark, ginerele meu, sperând că o să scape şi nu o să-l tragă nimeni la răspundere pentru ce a făcut", spunea Sweetman într-o declaraţie oferită pentru Entertainment Tonight. În procesul cu starul, femeia este reprezentată de către Michael Avenatti, acelaşi avocat care reprezintă şi cazul lui Burton.

"Ştiţi ce? Ca mamă, vreau că lumea să afle cine este domnul Jim Carrey de fapt. Omul care îi dă fiicei tale trei boli cu transmitere sexuală, minte apoi cu privire la asta, se foloseşte de avocaţii lui grozavi cât să ne închidă gura tuturor din familie şi îi mai şi furnizează iubitei droguri ilegale", a continuat Sweetman. "Orice părinte care are acasă o fiică ar trebui să citească scrisoarea lui Cat pentru Jim şi să decidă ei ce fel de om este el cu adevărat".

 

 

Comenteaza