Joburi de nomad modern: ce poți lucra ca să calatorești gatis în jurul lumii

Joburi de nomad modern: ce poți lucra ca să calatorești gatis în jurul lumii

Nu zice nimeni că ar fi treabă ușoară, dar să ai curajul de a te arunca afară din zona ta de confort, lăsând totul în urmă pentru a-ți oferi experiențe, aduce oarecare satisfacție. 15 sugestii de la momondo.ro.

1. Fii ghid turistic - Tot ce trebuie este să te fascineze colțul respectiv de lume și să-ți dea un chef nebun de a-l descoperi. Dacă ai putea să pui la fel de multă pasiune și curiozitate cum o faci atunci când te îndrăgostești de cineva, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva săptămâni să îl înveți ca-n palmă, iar dacă ai curajul să te întorci în mintea celui care erai când trebuia să devorezi un manual întreg într-o noapte, nu-ți rămâne decât să te relaxezi și să lași cunoașterea să te-mpresoare.

2. Profesor de limbi străine - Ne asumăm aici că le ai cu engleza și parcă ai cocheta puțintel și cu o vocație didactică. În vreme ce un certificat recunoscut ca prof de engleză (dintre acestea, TEFL și CELTA dau cel mai bine la cântar) sau studiile superioare în domeniu îți sporesc vizibil șansele de a-ți găsi job, nu-i musai! Ceea ce ți se cere, însă, mai peste tot, este să ai o diplomă de licență. 

3. Lucrează într-un bar/restaurant - Indiferent de care-ți e atitudinea actuală față de hostelerie, e o ocazie excelentă de a lua contact cu oameni noi, într-o altă țară, vorbind o altă limbă și, până la urmă, de a te cunoaște pe tine dintr-o perspectivă nouă. 

4. Profesor de dans, de yoga sau instructor de fitnes

5. Voluntariat

Aticolul integral AICI! - https://www.momondo.ro/descopera/articol/joburi-de-nomad-modern-lucreaza-in-timp-ce-calatoresti-in-jurul-lumii

Comenteaza