La mulți ani de Sf. Ioan! Cele mai frumoase mesaje şi SMS-uri pentru cei care îşi sărbătoresc onomastica

La mulți ani de Sf. Ioan! Cele mai frumoase mesaje şi SMS-uri pentru cei care îşi sărbătoresc onomastica

Pe 7 ianuarie, creștin-ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel mai important dintre proroci şi cel care face legătura dintre Vechiul şi Noul Testament. Aproximativ două milioane de români îşi sărbătoresc azi onomastica. 

Conform statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, 1.963.102 de cetăţeni români, respectiv 1.408.983 bărbaţi şi 554.119 femei, poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.

 Dintre românce, 373.537 se numesc Ioana, 142.656 - Ionela, 19.924 - Ionică, iar 11.265 - Nela.

Cei mai mulţi dintre bărbaţii care îşi serbează onomastica miercuri, mai precis 507.822, se numesc Ioan. Alţi 401.914 au prenumele Ion, iar 328.389, pe cel de Ionuţ. Acestora li se adaugă aproximativ 144.500 de români care se numesc Ionel şi 21.638 cu prenumele Nelu.

Ioan este un nume iudaic: “Iohanan” prescurtare din “Iehohanan” şi înseamnă “Dumnezeu s-a milostivit”. Foarte mulţi români care poartă numele de Ion, Ioan sau Ioana ori diferite variante – Ionel, Nelu, Ionică, Nică, Ionuţ, Onuţ, Ionela, Nela, Ionică, Oana – au motive de sărbătoare în această zi. Este cea mai bogată familie onomastică din România.

Iată câteva mesaje şi urări de Sfântul Ioan:

”De Sf. Ioan, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!”

”E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La Mulți Ani!”

”Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Ioan cât mai frumoasă!”

”Iubirea tăcută și nemarginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani iubita/iubitul mea/meu!”

”Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfântul Ion, al cărui numei îl porți, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sinceră și necondiționată.”

”Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer 'La mulți ani!'”

”Îți doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de toți prietenii tăi. Cu drag, …”

”Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfantul Ion pe care îl reprezinți să-și coboare ochii asupra ta și să îți daruiască fericirea dorită și liniștea interioară.”

”Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori!”

”Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat că cerul poate arată bine fără luna, dar niciodata fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorule/iubitule!”

”Cineva acolo sus te iubește … cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!”

”Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!”

”De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Ioane!”

”De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani, Ion!”

”De Sfântul Ion, să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare și iubitoare. La mulți ani!”

Comenteaza