Leacuri din cămară. 5 motive să bei zeamă de varză

Leacuri din cămară. 5 motive să bei zeamă de varză

Bogată în vitamine și minerale, zeama de varză este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătății, un adevărat leac-minune care nu trebuie să lipsească din nicio cămară.

Zeama de varză acră sau moarea de varză este un leac nemaipomenit. Și nu sunt vorbe mari. Vitaminele, sărurile minerale şi antioxidanţii prezenţi în sucul de varză, dar şi probioticele pe care le conține, fac ca moarea de varză să fie o excelentă alegere pentru cei care țin la sănătate.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să faceți o cură cu zeamă de varză:

 1. Ajută digestia. Probioticele pe care le conține moarea de varză au rolul de a regla flora intestinală, iar fibrele, de a ajuta tranzitul intestinal. 

 2. Stimulează sistemul imunitar. O cură cu zeamă de varză contribuie la vitaminizarea organismului şi la intarirea sistemului imunitar, asta datorită faptului că moarea este o sursă bogată de vitamine și minerale.

3. Reduce crampele musculare. După antrenamentele intense, corpul transpiră foarte mult, iar în organism apare un dezechilibru în ceea ce privește nivelul de sodiu și de potasiu și apar crampele musculare. Zeama de varza reduce rapid spasmele, ajutând mușchii să se relaxeze.

4. Proprietăţi anticancerigene. Antioxidanții și conţinutul bogat de caroten ai acestei legume fac din aceasta un aliat important în lupta împotriva cancerului. 

5. Protejează sistemul nervos. Magneziul, fierul, patasiul și acidul folic pe care îl conține varza încetinesc procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și ajută memoria. 

 

Comenteaza