Leacuri din cămară. Zeama de varză murată, beneficii pentru sănătate

Leacuri din cămară. Zeama de varză murată, beneficii pentru sănătate

Moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, are o serie de beneficii pentru sănătate, deoareca varza este o legumă bogată în nutrienți.

Zeama de varză este un adjuvant în arsurile de stomac, aceasta putând fi extrem de eficientă în calmarea arsurilor gastrice.

Se poate folosi și în cazurile ușoare de arsuri de pe piele, moarea de varză înlocuind fluidul pierdut prin piele.

De asemenea, zeama de varză reduce crampele musculare. După antrenamentele intense, corpul transpiră foarte mult, iar în organism apare un dezechilibru în ceea ce privește nivelul de sodiu și de potasiu. Din cauza acestui dezechilibru, apar crampele musculare. Zeama de varza reduce rapid spasmele, ajutând mușchii să se relaxeze. Se pare că moarea este mai eficientă în reducerea crampelor cu 45% față de apa plată.

Consumul zilnic al unui pahar de moare, normalizează nivelul de zahăr din sânge, acest "tratament" fiind foarte util  diabeticilor.

O cură de o săptămână a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă este eficientă în prevenirea constipației şi uşurării tranzitului intestinal. 

Și, bineînțeles, cunoscutul efect al zemei de varză, în caz de mahmureală: o cană demoare de varză luată a doua zi după o petrecere cu prea mult alcool face minuni: alungă durerile de cap sau senzaţia de vomă.

Comenteaza