Localnicii unei comune din Cluj, terorizaţi de urşi

Localnicii unei comune din Cluj, terorizaţi de urşi
Oamenii spun că urşii atacă animalele din gospodării, zeci de oi şi capre au fost mâncate.

Urşii vin tot mai des în zona satului Muntele Cacovei, din comuna clujeană Băişoara, spun localnicii, care cer autorităţilor ajutorul după ce au fost semnalate atacuri ale unor urşi şi lupi asupra oilor, vacilor şi caprelor din zonă, fiind distruşi şi câţiva stupi de albine.

O ursoaică şi doi pui au fost văzuţi în staţiunea Muntele Băişorii, în zona unei pensiuni, căutând prin gunoaie, dar şi în zona cabanei Palatului Copiilor Cluj.

Oamenii spun că nu au avut loc asemenea atacuri ale animalelor sălbatice în ultimii zece ani, în schimb, în ultimele săptămâni, sătenii au ajuns să se teamă de apariţia acestora în gospodării, relatează turdanews.ro.

Conform sursei citate, în judeţul Cluj trăiesc 95 de urşi. Dintre aceştia, 10 sunt în zona comunei Răchiţele, 10 la Strâmbu, 6 la Someşu Rece, 10 la Someşul Cald, 7 în satul Băişoara, 4 la Căpriţa şi 8 la Giurcuţa.

Potrivit centralizărilor Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM) Cluj, au fost raportaţi 4 urşi la Moldoveneşti şi 3 la Lita. În zona Călăţele trăieşte un urs, în timp ce la Valea Drăganului sunt 10. Mai figurează pe lista ARPM localităţile Dumbrava, Valea Ierii, Gilău şi Valea Beliş cu câte 4, 20, 1 şi respectiv 6 urşi.

Comenteaza