Mare e grădina Domnului! Solicitarea trăsnită a unui clujean, adresată primăriei

Mare e grădina Domnului! Solicitarea trăsnită a unui clujean, adresată primăriei
Plângerile clujenilor sunt care de care mai trăsnite. Unele reuşesc să te lase stupefiat, cu gura larg căscată şi fără cuvinte. În această categorie intră şi solicitarea unui domn care îşi doreşte ca floreştenii să fie trataţi mai rău ca infractorii.

Profund îngrijorat de pericolul iminent pe care şobolanii ce mişună în voie prin Floreşti îl prezintă asupra sănătăţii sale, un clujean cere primăriei să controleze toţi locuitorii comunei ce vor să pătrundă în Cluj-Napoca. Într-un mesaj postat pe portalul domnuleprimar.ro, acesta vrea ca toate maşinile să fie oprite la intrarea în municipiu, oamenii daţi jos din ele şi controlaţi ca nu cumva să ascundă în haine, sacoşe sau portbagaj şobolani.

"Bună ziua, referitor la invazia de şobolani din Floreşti, doresc să propun Primăriei Cluj-Napoca ca fiecare maşină şi cetăţean să fie verificate la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, să fie maşinile verificate şi cetăţenii floreşteni verificaţi să nu ascundă în sacoşe, buzunare, şobolani. Ne temem de acest adevărat pericol ce aplanează asupra sănătăţii clujenilor!", a scris el.

Sesizarea a fost făcută de un anume Balint Josef în data de 15 decembrie, iar până în momentul de faţă reprezentanţii primăriei nu i-au răspuns.La doar câţiva kilometri depărtare de municipiul Cluj-Napoca, şobolanii au pus stăpânire pe cea mai mare comună din Româmia.
 
Panica s-a instalat în zona străzii Eroilor şi a construcţiilor dinspre Cetatea Fetei din Floreşti, odată cu venirea toamnei. Locuitorii precizează că problema şobolanilor este una mai veche în comună şi că s-au confruntat şi anii trecuţi cu astfel de situaţii, însă, în acest an, totul a luat amploare şi spaima i-a cuprins pe floreşteni.
 
Deşi în principal îşi fac cuiburi în zona containerelor şi a şanţurilor, şobolanii mişună şi pe sub capotele maşinilor. Asta pare a fi una dintre principalele griji ale locatarilor din zonă, care se tem că vor rămâne cu autoturismele defecte, întrucât şobolanii au început să roadă cablurile.
 
În acest an, deratizarea a fost făcută în primăvară, însă invazia rozătoarelor în noiembrie a forţat autorităţile din Floreşti să ia măsurile de urgenţă impuse în acest caz şi au pornit o nouă acţiune. Horia Şulea, primarul comunei, a menţionat că zonele în care s-a acţionat au fost marcate corespunzător, privind normele care trebuie respectate de oameni în timpul acestor proceduri. Oamenii din comună sunt de părere că ar trebui acordată o mai mare atenţie containerelor şi pubelelor de gunoi, principalele focare de infecţie şi principala "atracţie" a rozătoarelor.
 
Specialiştii trag un semnal de alarmă cu privire la bolile care ar putea fi transmise de către şobolani. Printre principalele boli care pot fi transmise de oameni se numără simptome de febră, infecţii, hepatită, meningită, leptospiroză (microbul pătrunde în organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare), afecţiuni renale deosebit de grave sau chiar deces.

Comenteaza