"Marea Mahmureală" promite o concluzie epică în cinematografele clujene VIDEO

"The Hangover Part III" şi "Zambezia" îi aşteaptă pe cinefili să umple sălile de cinema.

The Hangover Part III

De data aceasta, Doug, Phil, Alan şi Stu nu participă la nicio nuntă, nu se confruntă cu ameninţarea unei mari mahmureli după o petrecere a burlacilor şi, aparent, nu ar trebui să îşi facă nicio grijă că lucrurile pot s-o ia din nou la vale. Însă exact asta se va întâmpla în finalul trilogiei "The Hangover". Se vor întoarce în Las Vegas, locul în care l-au uitat pe Doug pe acoperişul hotelului în primul film, vor lua din nou decizii dureros de greşite şi îl vor întâlni pe Mr. Chow. Partea a treia este povestea lui Alan, care trece printr-o criză după moartea tatălui său.
Rulează la Cinema City din Iulius şi Polus(Odeon Cineplex a fost înlocuit de lanţul Cinema City)

Zambezia

Kai e un şoim care trăieşte împreună cu tatăl său, Tendai. Cei doi duc o viaţă liniştită în mijlocul pustietăţii africane până când apar Cecil şi Tini, care duc nişte ouă în Zambezia. Kai, care nu auzise de Zambezia până atunci, se supără pe Tendai şi decide să plece în descoperirea acestui oraş dedicat păsărilor. Odată ajuns acolo doreşte să se alăture Hurricanes, trupă de elită ce apără oraşul. Doar că planul său nu decurge aşa cum şi-ar dori. Odată ajuns în Zambezia, Kai îl întâlneşte pe Ezee, care îi face turul oraşului şi o cunoaşte pe Zoe, fiica conducătorului oraşului. În tot acest timp, Tendai pleacă în căutarea fiului său însă descoperă fără să vrea planul lui Budzo, o şopârlă, care doreşte să cucerească Zambezia şi să mănânce toate ouăle de acolo. Înainte ca Tendai să poată face ceva, este prins de Budzo şi ţinut prizonier. Kai, Zoe şi alte păsări ce nu au mai luptat niciodată vor trebui să apere Zambezia de Budzo.
Rulează la Cinema City din Iulius şi Polus

Recenzie: "Fast & Furious 6"

Maşini rapide, bărbaţi duri, femei periculoase, urmăriri, viteză, împuşcături şi încălcarea oricărei legi a fizicii.

Gravitaţia lipseşte din "Fast & Furious 6", însă acest lucru aduce filmului numai favoruri. E pentru spectacol. Fiindcă persoanele care vin la cinema să vadă al 6-lea film din această longevivă serie nu vor să vadă ce s-ar întâmpla cu adevărat dacă două maşini s-ar agăţa de un avion gata să decoleze, un om ar ateriza pe o maşină aflată în mişcare, sau un tanc ar toca neobosit sub şenile orice maşină îi iese în cale. Când orice e posibil şi acţiunea este ridicată la rang de ridicol, avem în faţă reţeta perfectă pentru un blockbuster-popcorn-weekend-movie. Da, într-adevăr există şi puţină "profunzime", fiindcă echipa lui Dom e o familie multiculturală şi multirasială unită, iar învierea unui personaj cheie readuce în schemă şi fiorii iubirii.
Sunt sigură că mulţi dintre voi aţi jucat cel puţin o dată "Need for Speed" şi aţi condus maşimi super-rapide pe trasee virtuale. Exact aşa începe şi "Fast & Furious 6", cu o scenă parcă decupată din acest joc, în care Vin Diesel şi Paul Walker se iau la întrecere. După jaful de la Rio, toţi s-au îmbogăţit şi s-au împrăştiat în toate colţurile lumii, departe de ochii legii. Dom (Vin Diesel) s-a refugiat într-un loc exotic cu o blondă frumoasă, Brian (Paul Walker) trăieşte o viaţă liniştită alături de Mia, sora lui Dom şi copilul lor, Gisele (Gal Gadot) şi Han (Sunk Kang) au rămas nedespărţiţi, la fel şi şmecheraşii Roman (Tyrese Gibson) şi Tej (Ludacris). Vechea gaşcă este reunită de solidul Hobbs (Dwayne Johnson) şi partenera acestuia, Riley (interpretată de campioana de arte marţiale mixte Gina Carano), care ştiu că, pentru a face faţă ameninţării cu care se confruntă, au nevoie de o echipă puternică de încredere din afara legii, cum e cea a lui Dom. Toţi au şansa să o ia de la capăt şi să îşi reîntregească familia, mai ales că Letty (Michelle Rodriguez), marea iubire a lui Dom, pe care o credeau moartă, e acum amnezică şi a trecut de partea inamică. Owen Shaw (Luke Evans) este capul organizaţiei care ameninţă sistemele de securitate cu o bombă capabilă să distrugă sistemul militar defensiv al unei ţări întregi. Evans nu este tocmai cel mai capabil villain, însă concurează cu echipa lui Vin Diesel având în spate propria lui gaşcă, care, după cum unul dintre acoliţii lui Torretto observă într-o notă comică, par a fi gemenii lor malefici.

Totuşi, nu povestea este cea care tine publicul în priză, ci scenele de acţiune regizate de Justin Lin, cineastul care a readus la viaţă franciza. Cu avertismentul Să nu încercaţi asta cu maşinile voastre!, în "Fast & Furious 6", maşinile revin pe post de personaje intrate în viteza a 6-a, mârăind pe măsură ce devin fie fiare contorsionate, fie adevărate campioane ale şoselelor. Numai în "Fast 6" li se oferă şansa să se mişte cum nu o vor face niciodată în realitate. Au fost investiţi mulţi bani în cascadorii şi, în scena cu tancul vitezoman de pe autostradă, chiar au fost "sacrificate" 250 de maşini. Toate acestea nu puteau fi mai bine subliniate decât de coloana sonoră - un mixaj de muzică electronică şi hip hop, care a menţinut atmosfera filmului. "Fast 6" s-a mai remarcat cu colecţia de bărbaţi solizi, chei, cu cefe triple şi de cele două femei din film - Mia şi Elena - care ar trebui să primească medalii pentru cât de înţelegătoare sunt cu masculii lor. Finalul ne rezervă o surpriză şi confirmarea că în "Fast & Furious 7" vom avea parte de un antagonist redutabil. Am râs, chiar am râs bine şi probabil am râs din motive total greşite, însă filmul şi-a atins ţinta, şi-a scos investiţia şi a umplut o sală de cinema chiar şi într-o seară obişnuită de marţi. Ieşind de la cinema, un şofer chiar a început să facă drift-uri în parcarea de la Polus (Cluj), inspirat cu siguranţă de spectacolul ridicol (iar acesta este un compliment) la care tocmai fusese martor.

Rubrică oferită de CinemaRx.ro

 

Etichete
Comenteaza